Jablonec nad Nisou (mestojablonec.cz)
Z regionů  |  02.08.2023 08:02:47

Město Jablonec vyměřilo developerovi penále ve výši 1,4 mil. korun

02.08.2023 - Ve zkušebním provozu je od začátku srpna nové občerstvení u jablonecké přehrady v lokalitě u Prutu. Do plného provozu se otevře v pondělí 7. srpna. Nově mohou lidé využívat také nové toalety, které jsou v provozu každý den od 9 do 22 hodin.

„V pátek 28. srpna se konečně podařilo zkolaudovat a předat nové zázemí u vodní nádrže Mšeno. Tuto první část na mšenském břehu přehrady v lokalitě u Prutu dokončil zhotovitel, brněnská společnost DR Development, a.s., s velkým zpožděním. Hotovo mělo být včetně prodloužení termínu do 19. května. Protože se tak nestalo, vyměřil magistrát zhotoviteli od 20. května do 26. července penále v denní výši necelých 21 tis. korun. Celková částka se tak vyšplhala na téměř 1,4 mil. korun,“ sděluje jablonecký náměstek pro rozvoj a digitalizaci Jakub Chuchlík.

Od pondělí 7. srpna tak návštěvníci budu moci využívat v plném rozsahu nové bistro s celoročním provozem, jehož nájemcem je společnosti KFKS GASTRO, s.r.o. Ta spolupracuje s plzeňským Prazdrojem a počítá s tím, že na čepu bude i jedno regionální pivo. Dále nabídne nealko a oblíbené míchané nápoje, hladový návštěvník si bude moci vybrat z jídelníčku fastfoodového charakteru. V chladných měsících pak počítá s horkými nápoji i polévkami. Samozřejmostí bude možnost platit kartou. V tomto týdnu je bistro otevřené ve zkušebním provozu.

Součástí nového zázemí jsou také toalety. Ty mají ve správě Technické služby Jablonec, otevřené budou denně od 9 do 22 hodin, k dispozici je kromě pánských a dámských kabinek také samostatná toaleta pro tělesně handicapované. Novinkou je i venkovní sprcha umístěná na vnějším plášti toalet. Na provozu toalet se nájemce bistra finančně podílí podobně jako ostatní provozovatelé občerstvení na březích přehrady.

Další informace


Architektonická soutěž na zázemí přehrady Mšeno byla vyhlášená v červenci 2020, hodnotící komise zasedla na začátku prosince. Vítězně ze soutěže na Objekty zázemí a okolí jablonecké přehrady vyšel návrh Ing. arch. MgA. Marka Přikryla z ateliéru PROKŠ PŘIKRYL ARCHITEKTI. „Stejnou kancelář jsme oslovili také pro vytvoření architektonického návrhu nových Slunečních lázní, které shořely loni v srpnu. Chceme docílit toho, aby zázemí kolem vodní nádrže mělo jednotný vzhled. Nyní specifikujeme přesné požadavky,“ dodává náměstek Chuchlík.


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Okomentovat na twitteru

Okomentovat na facebooku






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688