Jiří Zendulka
(Kurzy.cz)
Akcie ve světě  |  09.07.2023 14:56:20

Akcie Tesla po čtvrtletním reportu prodejů obdržely řadu zvýšených cílových cen, přesto je na burze kurz stále nad koncensem

Před týdnem reportovaná rekordní výroba elektromobilů Tesla potažmo jejich prodeje v 2. čtvrtletí přinesla řadu aktualizaci analytických pohledů na firemní akcie. Někteří analytici čekali od firmy ještě více, nicméně v průměru byznys firmy očekávání překonal. Jak se vše projeví v samotných hospodářských výsledcích za uplynulé čtvrtletí, bude známo až ve středu 19. července po uzavření trhů. Již nyní sedm firem přispěchalo v týdnu se zvýšením svých cílových cen pro akcie Tesla (TSLA).

Nejoptimističtější je z nich Bank of America a také japonská banka Mizuho. Obě banky svorně zvýšily své predikce na 300 USD. Posledně zmiňovaná naposledy titul cílovala na 230 USD, zatímco BofA na 225 USD. K upgradu ceny přistoupila ze známých firem i dlouhodobě nejpesimističtější JPMorgan, nicméně spíše kosmeticky o 5 USD na 120 USD. Se svým červnovým reportem ji „konkuruje“ společnost Guggenheimcílem 112 USD. Dané firmy tedy titul považují o více než 100 % předražený.

Poslední analytické výhledy na akcie Tesla (TSLA)


Dle přehledu společnosti Marketbeat lze na titulu za poslední rok celkově dohledat 36 analytických pohledů. Konsensuálně z nich vyplývá doporučení „hold“, když 14 je nastaveno na „buy“, 17 pak na „hold“ a 5 pak na „sell“. Průměrná cílová cena vychází na cca 217 USD, když své negativně sehrává zdaleka nejpesimističtější cíl na trhu 33,33 USD od neznámé společnosti Loop Capital. Ta nicméně výhled na titul vydala již loni v srpnu.

Na trojky si „hrála“ také Credit Suisse nicméně o řád jinde. Loni v červenci totiž potvrdila svou cílovou cenu 333,33 USD, potažmo rating „outperform“. V posledním roce toto doporučení zůstává právě stále jako vůbec nejvyšší na trhu.

Každopádně poslední doporučení jako by doháněla vývoj na trhu. Na titulu započatá rally na konci dubna vlastně přinesla návrat ceny nad tržní koncensus ceny. Taková situace nastala naposledy loni v září, tehdy však jen krátce.

Zdroj: marketbeat.com

Výše uvedený graf zobrazuje, jak se cena akcií společnosti a konsensuální cílová cena měnily v čase. Tmavě modrá čára představuje tržní cenu akcií společnosti. Světlejší modrá čára představuje konsensuální cílovou cenu akcie. Ještě světlejší modré rozpětí v pozadí obou čar představuje nejnižší cílovou cenu a nejvyšší cílovou cenu každé akcie.

Akcie Tesla (TSLA) se v úvodu týdne obchodovaly až za více než 284 USD, tedy nejvýše od loňského října. Týden zakončily na 274,43 USD, když v pátek oslabily o 0,76 %. Trh tak aktuálně oceňuje firmu na téměř 870 mld. USD.

Jiří Zendulka

V oblasti financí se Jiří Zendulka pohybuje od dob kupónové privatizace, takže již 30 let. Pracoval na různých pozicích u obchodníků s cennými papíry, aby u nich následně zakotvil především jako analytik. Dlouhodobě své názory prezentuje ve sdělovacích prostředcích. Vyznavač tradičních hodnot kapitalismu, resp. naopak kritik většiny nestandardních zásahů do ekonomik ze strany vlád a centrálních bank.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Okomentovat na facebooku






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688