olomouc.eu (Olomouc)
Z regionů  |  30.06.2023 12:34:07

Uzavírky i letní prázdniny omezí provoz MHD Olomouc

Uzavírky i letní prázdniny omezí provoz MHD

30. června 2023 (pá)

Z důvodu plánovaných oprav komunikací a prázdninových měsíců dojde u některých autobusových linek MHD k omezení provozu. Dopravní podnik města Olomouce proto zavádí výlukové jízdní řády. Podrobnosti o změnách se cestující dozví na www.dpmo.cz

Letní měsíce, kdy je provoz ve městě nižší, je standardně využíván pro opravy městských komunikací. Ani letos to o prázdninách v Olomouci nebude jinak. V červenci a srpnu si opravy vyžádají několik uzavírek a omezení provozu veřejné dopravy. „U některých linek MHD si plánované uzavírky vyžádají zavedení výlukových jízdních řádů. O těchto změnách budou průběžně zveřejňovány informace na zastávkových označnících a na webových stránkách dopravního podniku,“ objasnila mluvčí Dopravního podniku města Olomouce Anna Sýkorová.

Uzavírky ulic z důvodu stavebních prací

Jeremenkova – omezení linek č. 11, 14, 15, 19, 21, 31 a 51

Od pondělí 3. 7. 2023 do čtvrtka 17. 8. 2023 bude z důvodu postupu stavebních prací v ulici Jeremenkova v úseku od křižovatky s ulicí Pasteurova po křižovatku s ulicí Masarykova umožněn provoz autobusů pouze ve směru na Hlavní nádraží. V opačném směru bude autobusový provoz vyloučen.

Autobusové linky č. 11, 14, 15, 19, 21, 31 a 51 budou vedeny ze zastávky Hlavní nádraží po objízdné trase ulicemi Masarykova třída – Husova – Komenského/Pasteurova, kde se napojí na své trasy.

Pro linky č. 11 a 31 bude zastávka Na Špici směr Na Pile nahrazena autobusovou zastávkou Pasteurova.

Linky č. 14, 15, 19, 21 a 51 nebudou zastávku Na Špici ve směru od Hlavního nádraží obsluhovat.

Ve směru na Hlavní nádraží budou uvedené autobusové linky vedeny ulicí Jeremenkova bez omezení.

Legionářská - posun zastávky Náměstí Hrdinů H a I

Od pátku 7. 7. 2023 do neděle 3. 9. 2023 bude probíhat v ulici Legionářská oprava komunikace a autobusové zastávky Náměstí Hrdinů směr Lazce. V tomto termínu bude komunikace ulice Legionářská mezi křižovatkami s ulicemi Studentská a Sokolská uzavřena pro automobilovou dopravu. Autobusům bude průjezd umožněn. V době uzavírky dojde k posunu zastávky Náměstí Hrdinů označník „H“ a „I“ o přibližně 80 metrů zpět k přenosnému označníku.

Svornosti – omezení linek č. 16 a 27

Od pondělí 10. 7. 2023 do neděle 3. 9. 2023 budou probíhat na komunikaci ulice Svornosti stavební práce na opravě vozovky včetně oprav zastávek Svornosti. Po dobu uzavírky budou autobusové linky č. 16 a 27 vedeny po objízdné trase dle výlukových jízdních řádů.

Autobusová linka č. 16 bude vedena mezi zastávkami Náměstí Hrdinů a Kmochova v obou směrech po objízdné trase ulicemi tř. Svobody – Palackého – Litovelská - tř. Míru – Foerstrova – tř. Svornosti – Kmochova. Zastávky Svornosti nebudou v obou směrech obsluhovány, nahrazeny budou zastávkami Foerstrova.

Autobusová linka č. 27 bude vedena v úseku Palackého – Pražská v obou směrech po objízdné trase ulicemi Litovelská a tř. Míru. Zastávky Svornosti a Foerstrova nebudou obsluhovány. Na objízdné trase bude linka v obou směrech obsluhovat zastávky U Zlaté koule.

Kyselovská - omezení linky č. 17

Od pondělí 10. 7. 2023 do středy 23. 8. 2023 bude úplně uzavřena komunikace v ulici Kyselovská. Autobusová linka č. 17 bude provozována dle výlukových jízdních řádů.

Autobusová linka č. 17 bude po dobu opravy komunikace ulice Kyselovská vedena pouze v úseku Farmak – Slavonín, křižovatka.

Autobusová linka č. X17 - obsluha Nemilan bude zajištěna okružní linkou s označením X17, která bude vedena ze zastávky Nemilany a budou obsluhovány zastávky: Nemilany (nástup a vyčkávání na původní výstupní zastávce) – Zikova – U Kapličky – Jižní – Nemilany (výstup na původní nástupní zastávce). Zastávky Kyselovská a Slavonín, Cihelna v obou směrech nebudou obsluhovány.

Prázdninový provoz autobusů

Z důvodu hlavních školních prázdnin budou v termínu od 3. 7. 2023 do 1. 9. 2023 autobusové linky č. 11, 12 a 19 vedeny dle prázdninových jízdních řádů. Na linkách č. 10, 14, 15, 17, 18, 20, 21, 22 a 31 dojde k prázdninovému omezení provozu, které je plně zaneseno do platných jízdních řádů.

Zdroj: Dopravní podnik města Olomouce, a.s.

| Poslední úprava: 30. června 2023 (pá)

A.I.
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688