muni.cz (Masarykova univerzita)
Lidé  |  23.05.2023 17:57:53

Lékařskou fakultu povede další čtyři roky Martin Repko

Současný děkan LF MU bude pokračovat i ve svém druhém funkčním období. Rozhodla o tom volba fakultního akademického senátu. Martin Repko byl jediným kandidátem a dostal hlasy všech 31 přítomných senátorů a senátorek.

Děkan Martin Repko poděkoval akademickému senátu za důvěru. Vlevo předseda AS LF Josef Tomandl, vpravo senátor Tomáš Vojtíšek, předseda volební komise.
Děkan Martin Repko poděkoval akademickému senátu za důvěru. Vlevo předseda AS LF Josef Tomandl, vpravo senátor Tomáš Vojtíšek, předseda volební komise.
Foto: Václav Tesař

Je to pro mě velkou ctí a vnímám to jako obrovský závazek. Možná to je i výsledek dlouhodobé spolupráce v průběhu prvního funkčního období. Věřím, že společně s akademickým senátem znovu dokážeme podpořit lékařskou fakultu a stabilizovat ji ve všech jejích funkcích, řekl Martin Repko k jednomyslnému výsledku volby. Druhé funkční období děkana LF MU začne 1. listopadu a potrvá čtyři roky, tedy do 31. října 2027. Děkana na základě volby jmenuje rektor MU Martin Bareš.

Zasedání akademického senátu s volbou děkana se konalo v aule lékařské fakulty.
Zasedání akademického senátu s volbou děkana se konalo v aule lékařské fakulty.
Foto: Václav Tesař

Volba děkana je důležitým milníkem v životě každé fakulty, řekl před volbou předseda Akademického senátu LF Josef Tomandl. Martinu Repkovi vyjádřil podporu, podle něj děkan přispěl k tomu, že fakulta zvládla celospolečenské krizové momenty: pandemii covidu, energetickou a finanční krizi i důsledky války Ruska proti Ukrajině.

Předseda akademického senátu Josef Tomandl (vlevo) před volbou podpořil kandidaturu Martina Repka.
Předseda akademického senátu Josef Tomandl (vlevo) před volbou podpořil kandidaturu Martina Repka.
Foto: Václav Tesař

V užším vedení fakulty Martin Repko působí od roku 2017, nejprve jako proděkan pro internacionalizaci a anglické studium, od roku 2019 jako děkan. Tehdy vystřídal právě Martina Bareše po jeho zvolení rektorem. V druhém funkčním období chce udržet ekonomickou stabilitu fakulty, rozvinout činnost Juniorské akademie LF MU, rozšířit spolupráci s dalšími zdravotnickými zařízeními a také pro vědeckou a výzkumnou činnost získat nové prostory. LF se dynamicky rozvíjí nejen ve vzdělávací složce, kde máme nové studijní programy a studenty, ale také ve vědě a výzkumu. A to vyžaduje rozvoj infrastruktury. Musíme hledat nové možnosti, protože stávající prostory začínají být fakultě malé, poznamenal k tomu a zmínil například strategický projekt MUNI BioPharma Hub.

Martin Repko zůstává přednostou Ortopedické kliniky Fakultní nemocnice Brno. Jaký má recept na zvládnutí práce v děkanské funkci a zároveň i klinické praxe? Aby člověk mohl skloubit manažerskou a klinickou pozici, musí kolem sebe vytvořit kvalitní týmy, řekl s poděkováním svým spolupracovníkům na fakultě i v nemocnici. Mám kolem sebe kvalitní týmy, což je v medicíně základ. Když týmová práce funguje, pak je možné dosahovat dobrých výsledků, uzavřel.

Staronovému děkanovi po zvolení blahopřáli jeho spolupracovníci z vedení lékařské fakulty.
Staronovému děkanovi po zvolení blahopřáli jeho spolupracovníci z vedení lékařské fakulty.
Foto: Václav Tesař

Martin Repko (1967) je absolventem Lékařské fakulty MU (1992). Od roku 2012 působí jako přednosta Ortopedické kliniky Fakultní nemocnice Brno, pro obor ortopedie byl Martin Repko v roce 2019 jmenován profesorem. Odborně se zaměřuje na spondylochirurgii, tedy na léčbu onemocnění a zranění páteře. Je autorem více než stovky vědeckých prací a členem řady profesních organizací v Česku i zahraničí. Zabýval se i sportovní medicínou a patří k propagátorům pozitivních psychosomatických účinků jógy na lidské zdraví.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688