David Gottwald (Časopis Realit)
Reality  |  18.11.1999 14:33:01

Kanceláře v proměnách času (3.část)

Reality on-line
Realit: Doporučovali byste klientům uzavřít spíše dlouhodobou, nebo krátkodobou smlouvu o pronájmu administrativních prostor?

Radka Jirásková
Samozřejmě bychom si přáli, aby společnosti podepisovaly seriózní dlouhodobé smlouvy na období osmi až deseti let. Uvědomujeme si však, že doba pronájmu odráží především celkovou strategii firmy. Všeobecně ideální doba tedy neexistuje, musí každopádně odpovídat záměrům dané společnosti, kdy je třeba počítat i s určitým vývojem firmy. Podle toho je třeba postupovat a pronajmout si vhodné prostory na odpovídající dobu.
Ing. Radim Passer
Myslím si, že dlouhodobé pronájmy jsou v současné době výhodné zejména pro velké, již etablované společnosti, které z dlouhodobého hlediska dobře znají svoje potřeby a plány a dnes si mohou na trhu vybírat z široké nabídky kvalitních kancelářských prostor.



Realit: Nový územní plán hlavního města Prahy, na jehož schválení čekalo mnoho investorů, byl přes nejrůznější problémy nakonec počátkem září přijat. Co konkrétního podle vás developerům přinese?

Radka Jirásková
Například naše společnost čekala s jedním konkrétním projektem na územní plán více než rok, takže pro nás se jedná o významný posun kupředu. Schválení tohoto zásadního dokumentu, který přináší potřebná pravidla, samozřejmě velmi vítáme.
Petr Urbánek
Nejdůležitější na schválení územního plánu je opravdu ta skutečnost, že jsou stanovena určitá pravidla, s jejichž příchodem končí doba, která nahrávala realizacím některých neprůhledných transakcí. Nový územní plán podle mého názoru také významně přispěje ke stabilizaci realitního trhu.
Ing. Radim Passer
Pro Prahu je přijetí územního plánu důležité a zásadní, i když přímý dopad na rozvoj developmentu kancelářských prostor dle mého názoru nebude až tak velký. Schválení územního plánu se spíše může projevit připraveností lokalit pro maloobchodní či obytné objekty a také pro výstavbu průmyslových zón. Věc, která se však naší společnosti naprosto bezprostředně dotkla, se týká určitého území, které bylo v územním plánu již schváleno jako čistě obytné. Současné zastupitelstvo na základě argumentů, které podle mého názoru nelze považovat za věcné, však rozhodlo o jeho přeměně v zelenou plochu. Díky tomuto rozhodnutí došlo k poškození vlastnických práv několika subjektů a k ohrožení již vynaložených investic.
Ing. František Vaculík
Nemohu se než připojit ke kolegům s názorem, že jsou-li stanovena alespoň nějaká pravidla, je to vždy lepší, než když žádná neexistují. A nový územní plán tato pravidla nastolil.
Reality on-line
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688