olomouc.eu (Olomouc)
Z regionů  |  11.04.2023 13:54:48

Kvůli opravám u nádraží v Olomouci se mění trasy autobusů MHD - Uzavírka komunikace ovlivní provoz od středy 12. dubna do neděle 23. dubna - týká se autobusových linek č. 12, 14, 15, 19, 25 a 26

Kvůli opravám u nádraží mění trasy některé autobusy MHD


Z důvodu rekonstrukce a uzavírky nájezdových a sjezdových ramp mezi ulicemi Tovární a Jeremenkova upravuje Dopravní podnik města Olomouce trasy některých autobusových spojů. Opravu silnice i/35 realizuje Ředitelství silnic a dálnic.

Uzavírka komunikace ovlivní provoz od středy 12. dubna do neděle 23. dubna a týká se autobusových linek č. 12, 14, 15, 19, 25 a 26. Provozovány budou podle výlukových jízdních řádů zveřejněných na zastávkových označnících a na webu DPMO, a.s.

Linky č. 12, 14, 15, 19 a 25 budou vedeny mezi zastávkami Fibichova a Autobusové nádraží podchod ulicemi Tovární – Velkomoravská – Babíčkova – Holická – Velkomoravská – Tovární. Z důvodu delší objízdné trasy dojde k navýšení jízdní doby autobusů. „Mezi zastávkami Lipenská/ČSAD a Hlavní nádraží budou linky vedeny z ulice Lipenská/Rolsberská po objízdné trase ulicemi Ostravská a Jeremenkova po tramvajovém pásu. Z důvodu umožnění přejezdu z tramvajového pásu na příjezdovou komunikaci k Hlavnímu nádraží bude demontován ostrůvek v blízkosti tramvajové zastávky Fibichova,“ uvedla mluvčí Dopravního podniku města Olomouce Anna Sýkorová. Zastávka Autobusové nádraží podchod bude v tomto směru nahrazena tramvajovou zastávkou Autobusové nádraží podchod. Zastávka Fibichova směr Hlavní nádraží nebude obsluhována.

Linka č. 26 bude vedena mezi zastávkami Velkomoravská a Hlavní nádraží ulicemi Velkomoravská – Holická – Tovární – Vejdovského – Kosmonautů – Jeremenkova. Výstup cestujících na Hlavním nádraží bude prováděn u označníku „G“. Zastávka Fibichova směr Hlavní nádraží nebude obsluhována. V opačném směru bude linka č. 26 vedena bez omezení.

Omezení tramvajové zastávky Fibichova

Od úterý 11. dubna do čtvrtka 20. dubna bude z důvodu výše popsaných stavebních prací zrušena obsluha zastávky Fibichova (výstup + nástup směr Autobusové nádraží podchod). Tramvajové linky č. 1, 2, 3, 5, 6 a 7 budou ukončeny na zastávce Hlavní nádraží. V opačném směru budou linky vedeny beze změny i s obsluhou nástupní zastávky Fibichova. Tramvajová linka č. 4 nebude zastávku Fibichova obsluhovat. Bližší informace cestující najdou na webu www.dpmo.cz.

Zdroj: Dopravní podnik města Olomouce, a.s.

Fotografie:

| Poslední úprava: 11. dubna 2023 (út)

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688