Středočeský (kr-stredocesky.cz)
Z regionů  |  02.03.2023 13:17:19

Středočeský - Další dvě krajské školy připravily projekty na modernizaci, týká se zejména odborných učeben

Dvě krajské střední školy chystají modernizaci, na kterou chtějí získat peníze z Integrovaného regionálního operačního programu. Radní dnes schválili projektové záměry na zkvalitnění podmínek pro výuku včetně jejich spolufinancování a předfinancování z rozpočtu kraje v případě realizace.

„Postupná modernizace krajských škol je nezbytnou cestou k tomu, abychom zatraktivnili středočeské školy pro žáky zdejších základních škol a dosáhli úrovně srovnatelné třeba i se školami v zahraničí. Jsem rád, že se nám to postupně daří, ať už díky krajské podpoře na takzvané inovace ve školách, nebo právě prostřednictvím evropských a dalších dotací,“ uvedl krajský radní pro oblast vzdělávání a sportu Milan Vácha.

Projektový záměr Střední odborné školy a Středního odborného učiliště Městec Králové se zaměřuje na modernizaci pracovišť praktického a teoretického vyučování. Předpokládané náklady jsou 15,65 mil. , z nichž by měl kraj hradit spolufinancování ve výši 1,56 mil. . Projekt zahrnuje kompletní modernizaci veškerých odborných učeben, tedy například školních skleníků, opravárenských dílen, učebny pro výuku oboru cukrář, gastronomické obory nebo obor ošetřovatel. Modernizace čeká i počítačové učebny pro teoretické vyučování, aby plně vyhovovalo rychlému rozvoji v oblasti ICT a potřebám práce s multimediální technikou. Modernizace počítá také s úpravami pro bezbariérovost učeben i sociálního zařízení.

Druhým žadatelem o dotaci je Střední škola letecké a výpočetní techniky Odolena Voda. Ta chce vybudovat a modernizovat odborné a jazykové učebny včetně zajištění bezbariérovosti a rekonstrukce vnitřní konektivity školy. Celkové náklady na modernizace pěti odborných učeben, vybudování otevřené učebny včetně venkovní učebny a souvisejícího zázemí pro výuku se předpokládají ve výši 19,3 mil. , z toho necelé dva miliony by mělo být spolufinancování krajem. U jazykových učeben se bude jednat o modernizaci dvou učeben pro výuku anglického jazyka a vybudování jazykové laboratoře, která bude sloužit pro výuku zejména odborné (letecké a IT) angličtiny. U odborných učeben se projekt zaměří na modernizaci učebny výpočetní techniky s důrazem na výuku v 3D programech pro vyučování 3D tisku a modernizaci učebny s důrazem na vybavení pro výuku elektrotechniky, strojírenství a aerodynamiky.



K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688