Akcenta (AKCENTA CZ)
Investice  |  21.02.2023 08:22:00

Vývoj na devizovém trhu – ranní zprávy 21.02.2023

CZ2023_02_21

Klíčové události

Vývoj na devizovém trhu

  • EURCZK: Zatímco v polovině února překračovala česká koruna v porovnání s eurem jeden letitý rekord za druhý, nyní pozvolna slábne. A pohoršila si i na úvod nového týdne. Časně zrána bylo na zdejších devizových trzích jedno euro k dostání za 23,70 koruny, pozdě odpoledne, když se trhy uzavíraly, k tomu investoři potřebovali o jeden haléř víc.
  • USDCZK & PLNCZK: Stejně tak česká měna oslabila ve vztahu k americkému dolaru. Ačkoliv v průběhu pondělí zaznamenala několik dílčích úspěchů, ve výsledku se její kurz navýšil z 22,18 na 22,19 CZK/USD. Smolný den pak koruna završila svým nezdarem na měnovém páru s polským zlotým. Zde byl trend po celou dobu obchodování na první pohled jasný, česká měna si na své konto připisovala jednu ztrátu za druhou, aby nakonec oslabila na rovných pět korun za jeden zlotý. To je její nejhorší kurz za posledních 11 dní.
  • EURHUF & EURPLN: Maďarský forint na tom byl ve srovnání s korunou podstatně lépe. Vůči jednotné evropské měně si v pondělí polepšil, když z původní hodnoty 383,6 HUF/EUR stačil kurz na úroveň 382,8 HUF/EUR. A půdu pod nohami získal rovněž polský zlotý. V jeho případě se „eurový“ kurz snížil na hladinu 4,739 PLN/EUR, což je v kontextu uplynulých 11 dní pro změnu jeho nejlepší hodnota.
  • EURUSD: Obchodování na hlavním měnovém páru bylo na začátku nového týdne ovlivněno zavřenými trhy v USA (Den Washingtonova narození), a tím pádem i výrazně nižší likviditou především v odpoledních hodinách. Na eurodolaru se tak pořádně začne obchodovat teprve dnes, když z makroekonomických statistik budou zveřejněny předběžné výsledky indexů PMI v eurozóně a v USA za únor a v eurozóně ještě únorový ZEW index. Devizový kurz každopádně dosáhl hodnoty 1,069 USD/EUR.

Očekávaná data a události

Chcete se dozvědět více o našich službách?
Napište nám
+420 498 777 770

AKCENTA CZ

AKCENTA CZ je jedním z nejvýznamnějších obchodníků s devizami na českém trhu a ve střední Evropě s více než 20 letou tradicí. Kromě výhodných individuálních kurzů pro nákup a prodej deviz a minimálních poplatků za zahraniční platební styk, nabízí i zajištění proti kurzovým rizikům (forwardové obchody a opce). Společnost aktivně působí také v Polsku, Maďarsku, Slovensku, Rumunsku, Německu a Francii. Klientské portfolio tvoří více než 46 tisíc subjektů, převážně malých a středně velkých firem orientovaných na export nebo import. Je držitelem licence platební instituce a obchodníka s cennými papíry udělenou ČNB.

Více informací na: https://www.akcentacz.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Investice:

Pá   0:16  2. května: Tohle potřebujete vědět (nejen) o čtvrtečním obchodování na Wall Street Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
Čt 19:59  Mnoho povyku pro nic (Tématické reporty) Investiční bankovnictví (Komerční banka)

Přečtěte si také:




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688