pardubickykraj.cz (Pardubický kraj)
Z regionů  |  16.02.2023 10:33:45

Do roku 2028 chce kraj v Pardubicích vybudovat inovační centrum, plány představil magistrátu

Jedním z témat společného jednání rad kraje a magistrátu ve středu 15. února byly plány na přestavbu areálu Ke Tvrzi v Pardubicích. Kromě nového dětského domova a objektu sociálních služeb se v lokalitě také plánuje výstavba vícepatrové budovy Pardubického inovačního centra (PIC), které by mělo pomáhat místním firmám s rozvojem.

V Pardubickém inovačním centru mají v budoucnu pod jednou střechou sídlit a poskytovat veřejnosti své služby Pardubický podnikatelský inkubátor (P-PINK), CzechInvest, Regionální rozvojová agentura Pardubického kraje nebo Krajská hospodářská komora Pardubického kraje. „V tuto chvíli v regionu působí na různých místech řada subjektů, které se zabývají podporou inovací a podnikání. Jejich koncentrace na jednom místě by měla synergické efekty pro klienty i jejich činnost. Chceme zajistit růst počtu klientů a dále výrazně rozšiřovat služby P-PINKu, vzhledem k množství již uzavřených rezervací na kancelářské, coworkingové a skladové prostory v aktuálně rekonstruované budově v ulici Jana Palacha očekáváme, že již několik měsíců po jarní kolaudaci se obsazenost přiblíží k maximu. Po roku 2028, tedy brzy po době tak zvané udržitelnosti, je více než reálné, že kapacity v tomto objektu budou vyčerpány a bude znovu nutné přemístit činnost P-PINKu do mnohem větších prostor, které budou již svojí kapacitou, rozsahem a kvalitou odpovídat standardům krajského inovačního centra, na jehož vybudování chceme využít evropských dotací. Náklady na vybudování PIC se v tuto chvíli odhadují na 221 milionů korun, maximální výše dotace činí 50 procent z uznatelných nákladů,“ uvedl krajský radní pro regionální rozvoj a inovace Ladislav Valtr.

Starý dětský domov ustoupí novému

Na společném jednání radních byl prezentován i předběžný harmonogram prací. Pokud se na záměr podaří získat dotaci, mělo by nejprve v letech 2024-2025 dojít k demolici starého dětského domova a výstavbě nového, současně se má pracovat na vzniku nového objektu sociálních služeb. Mezi roky 2026-2028 se podle současných plánů počítá s vybudováním Pardubického inovačního centra. „Kolegům z magistrátu jsme poskytli informace o naší vizi s areálem Ke Tvrzi, dosavadním postupu přípravy a naším cílem bylo zahájit spolupráci, například při koordinaci staveb. Na straně města by šlo navázat s rekonstrukcí chodníku a parkovacích stání v lokalitě, protože postupnou přestavbou našeho areálu půjde k ulici Ke Tvrzi přiřadit pruh pozemku, který by mohl být k dispozici městu pro rozšíření prostoru. V tuto chvíli dokončujeme architektonické a zadávací studie pro objekty v areálu, v případě PIC příští týden zahájíme výběrové řízení na zpracovatele projektové dokumentace,“ dodal radní Valtr.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688