plzen.eu (Plzeň)
Z regionů  |  14.02.2023 14:49:37

Ve Sportovním areálu na Prokopávce vystavělo město Plzeň nová hřiště na plážový volejbal

Ve Sportovním areálu na Prokopávce vystavělo město nová hřiště na plážový volejbal

Slavnostní otevření kurtů (fotografie: M. Pecuch)

Slavnostní otevření kurtů (fotografie: M. Pecuch)

Čtyři nová beachvolejbalová hřiště využijí hráči ve Sportovním areálu na Prokopávce. Město je slavnostně zprovoznilo v úterý 14. února. V zimních měsících dále Plzeňanům poslouží nafukovací hala. S ní sousedí budova technického zázemí včetně venkovních sprch. Sportování ve večerních hodinách umožní šest nových venkovních lamp. Výstavbu hřišť, která započala v květnu loňského roku, realizovala společnost SPORTOVNÍ PODLAHY ZLÍN, s. r. o.

„Sport a jeho infrastrukturu naše město dlouhodobě podporuje. Věřím, že tato investice na Prokopávce rozšíří možnosti sportovního vyžití plážovým volejbalistům nejen z Lochotína a okolí, ale přiláká profesionály i amatérské nadšence z celé Plzně. Mám radost, že se nám komplex podařilo rozšířit a hřiště včetně dalšího zázemí vystavět v řádném termínu. Věřím, že podobnými investicemi dokážeme přivést ke sportu ještě více Plzeňanů, což je náš cíl,“ řekl primátor města Plzně Roman Zarzycký.

Slavnostní otevření kurtů (fotografie: M. Pecuch)

Celkové náklady na výstavbu jsou 21,5 milionů korun bez DPH. „Čtyři hřiště včetně pneumatické haly s dvouplášťovým systémem mají rozměry 46x31x11 metrů. Pro jejich osvětlení je použito 6 osvětlovacích stožárů. K pneumatické hale je přistavěna budova technického zázemí včetně venkovních sprch,“ popsal radní pro oblast podpory sportu, mládeže a tělovýchovy Tomáš Morávek.

Napojení areálu na dopravní infrastrukturu zůstává stejné. „Pro návštěvníky doplněného sportoviště slouží stávající parkování s dostatečnou kapacitou a pro imobilní případně ocelová rampa,“ upřesnila vedoucí Odboru správy infrastruktury Magistrátu města Plzně Veronika Vítová.

Slavnostní otevření kurtů (fotografie: M. Pecuch)

Moderní sportovní areál město zprovoznilo v červenci 2021. Rekonstrukce celého sportoviště za více než 200 milionů korun bez DPH začala v září 2019. Občanům poskytuje komplexní nabídku aktivit pro sportovní kluby i veřejnost. Do budoucna chce město do areálu i nadále investovat a rozšiřovat ho. Prokopávku provozuje od roku 2016 TJ Lokomotiva Plzeň, město s klubem uzavřelo nájemní smlouvu do konce roku 2033.

Text: Monika Krausová

Fotogalerie

Ve Sportovním areálu na Prokopávce vystavělo město nová hřiště na plážový volejbalVe Sportovním areálu na Prokopávce vystavělo město nová hřiště na plážový volejbalVe Sportovním areálu na Prokopávce vystavělo město nová hřiště na plážový volejbalVe Sportovním areálu na Prokopávce vystavělo město nová hřiště na plážový volejbalVe Sportovním areálu na Prokopávce vystavělo město nová hřiště na plážový volejbalVe Sportovním areálu na Prokopávce vystavělo město nová hřiště na plážový volejbalVe Sportovním areálu na Prokopávce vystavělo město nová hřiště na plážový volejbalVe Sportovním areálu na Prokopávce vystavělo město nová hřiště na plážový volejbalVe Sportovním areálu na Prokopávce vystavělo město nová hřiště na plážový volejbal

Zveřejněno: 14. 2. 2023, Martin Pecuch

Sdílet
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688