Tisková zpráva (Tisková zpráva)
Údaje o firmách  |  13.10.2022 09:32:18

Společnost NWT a.s. podala insolvenční návrh

V Hulíně 13. října 2022 – Společnost NWT a.s. podala dne 12. října 2022 u Krajského soudu v Brně dlužnický insolvenční návrh spojený s návrhem na povolení reorganizace podle příslušných ustanovení zák. č. 182/2006 Sb., o úpadku a způsobech jeho řešení (insolvenční zákon), v platném znění. Stalo se tak po jednání představenstva společnosti dne 11. října 2022. Rozhodnutí […]]]> V Hulíně 13. října 2022 – Společnost NWT a.s. podala dne 12. října 2022 u Krajského soudu v Brně dlužnický insolvenční návrh spojený s návrhem na povolení reorganizace podle příslušných ustanovení zák. č. 182/2006 Sb., o úpadku a způsobech jeho řešení (insolvenční zákon), v platném znění. Stalo se tak po jednání představenstva společnosti dne 11. října 2022.

Rozhodnutí vyhlásit úpadek je v souladu se zákonnou povinností představenstva chovat se jako řádný hospodář v situaci, kdy společnost není schopna nadále splácet své závazky. Cílem je restrukturalizovat společnost tak, aby životaschopné projekty nadále pokračovaly, zaměstnanost byla pokud možno zachována a věřitelé mohli být v co nejvyšší míře postupně uspokojeni.

Společnost NWT a.s. v uplynulých týdnech vedla jednání se strategickými investory o jejich vstupu do společnosti a v těchto jednáních bude i nadále pokračovat. I po podání insolvenčního návrhu bude NWT a.s. nadále provozovat svou podnikatelskou činnost v souladu s právními předpisy a plnit smlouvy i ujednání se zákazníky a dodavateli dle právních předpisů. Většina zákazníků nebude podáním insolvenčního návrhu nijak dotčena. Se zákazníky, jichž se insolvence dotkne, bude firma NWT a.s. jednat prostřednictvím obchodních zástupců s cílem nalézt individuální řešení jejich situace.

Podání insolvenčního návrhu předcházela jednání s největšími věřiteli, avšak ve lhůtě, kdy měla společnost NWT a.s. povinnost podat insolvenční návrh, se nepodařilo nalézt obchodní řešení, které by úpadkovou situaci mohlo odvrátit.

NWT a.s. má přes 200 zaměstnanců. V rámci reorganizace se společnost bude snažit nalézt pro zaměstnance pozice v divizích, které zůstanou zachovány. Společnost již také požádala o součinnost Úřad práce ve Zlíně při hledání práce pro zaměstnance působící v projektech, které budou utlumeny.

Společnost NWT působí na trhu od roku 1992 a doposud fungovala úspěšně. Do platební neschopnosti se společnost dostala kvůli krizi na evropském energetickém trhu, kdy důsledkem válečného konfliktu na Ukrajině a následným sankcím došlo k přerušení většiny do té doby fungujících obchodních i dopravních plynových tras. Enormní nárůst ceny plynu v tak krátkém čase přivedl společnost NWT a.s. do ekonomických potíží a stávající situace, kdy společnost ekonomické ztráty vykrývala z vlastních zdrojů, je nadále neudržitelná.

Kontakt

Michaela Vávrová, mediální zástupkyně společnosti NWT a.s.

e-mail: media@nwt.cz

tel.: 605 264 551



K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688