muni.cz (Masarykova univerzita)
Školství  |  14.09.2022 11:33:27

Barcelona tleskala Masarykově univerzitě

Barcelona tleskala Masarykově univerzitě

Zástupci Masarykovy univerzity převzali v úterý večer cenu Evropské asociace pro mezinárodní vzdělávání (EAIE). Slavnostní večer byl plný chvály za aktivity univerzity směrem k zahraničním studentům během celosvětové pandemie i války na Ukrajině.

Cenu při slavnostním večeru EAIE převzaly Violeta Osouchová a Simona Koryčánková.

Při letošním udělování cen za internacionalizaci asociace ocenila a vyzdvihla vysokoškolské instituce, které vynikají nejenom svou politikou a úsilím o internacionalizaci, ale jsou také inspirativním vzorem pro ostatní vysoké školy v době, do níž se silně promítá pandemie i válka na Ukrajině.

Přístup Masarykovy univerzity k oběma celospolečenským krizím označila EAIE jako letošní nejinspirativnější. Ocenila nejenom vznik Dobrovolnického centra MU a jeho širokou škálu aktivit, ale i krizovou komunikaci a pomoc směrem k zahraničním studentům v průběhu pandemie, a také aktivity na pomoc ukrajinským studentům a akademikům po vypuknutí války na Ukrajině, do níž se zapojilo velké množství pracovišť napříč univerzitou a jejími deseti fakultami.

Daniela Vonbauer a Markéta Koláčková z Dobrovolnického centra MUNI POMÁHÁ, ředitelka Centra pro zahraniční spolupráci Violeta Osouchová a prorektorka pro záležitosti studentů a absolventů MU Simona Koryčánková cenu převzaly na výročním večeru EAIE v Barceloně.

Toto ocenění je pro nás velmi významné. Dokázali jsme, že internacionalizace může mít různé podoby. Podařilo se nám v krizovém pandemickém období i ve stále trvající válce na Ukrajině spojit internacionalizační aktivity s aktivitami MUNI POMÁHÁ směrem k potřebným zahraničním studentům a studentkám, akademikům a akademičkám a jejich rodinám. Míra solidarity zaměstnaných a studujících MU byla v posledních dvou letech výjimečná, uvedla prorektorka Simona Koryčánková s tím, že má velkou radost z toho, že všechny aktivity fakult a pracovišť Masarykovy univerzity jsou natolik úspěšné, že byly EAIE oceněny jako excelentní.

To, aby příběh a ocenění MU inspiroval univerzity z celého světa, by si přála ředitelka CZS Violeta Osouchová. Když se bavím s kolegy ze zahraničních univerzit, všichni vnímají, že je potřeba pomáhat, ale téměř nikdo to nedělá jako Masarykova univerzita. Ocenění dokazuje, jak kvalitní práci odvádíme a právem bychom na sebe měli být pyšní, řekla v rozhovoru pro Magazín M. Právě Centrum zahraniční spolupráce MU mezinárodní aktivity na MU řídí.

Masarykova univerzita bude mít ještě ve čtvrtek v rámci programu konference jedinečnou šanci blíže představit iniciativu MUNI POMÁHÁ. Ocenění si velmi vážíme, patří hlavně našim dobrovolníkům, kteří nás neustále překvapují svou motivací pomáhat při každé přicházející krizi a společenské výzvě. Díky tomu se utvrzujeme, že dobrovolnictví na univerzitu patří a může tak plnit její třetí roli, dodala z Barcelony koordinátorka Dobrovolnického centra Markéta Koláčková.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688