plzen.eu (Plzeň)
Z regionů  |  14.09.2022 12:04:21

Na Hrdiny Plzně se přišlo podívat přes šest tisíc návštěvníků

Na Hrdiny Plzně se přišlo podívat přes šest tisíc návštěvníků

Zdroj fotografií: Odbor bezpečnosti, prevence kriminality a krizového řízení MMP

Zdroj fotografií: Odbor bezpečnosti, prevence kriminality a krizového řízení MMP

Svou práci, vybavení, techniku a ukázky zásahů předvedly základní i doplňkové složky integrovaného záchranného systému (IZS) v rámci akce Hrdinové Plzně. Ta se konala v sobotu 10. září 2022 v areálu DEPO2015 a i přes nepřízeň počasí o ni projevilo zájem přes šest tisíc návštěvníků. Program akce, jenž připravil Odbor bezpečnosti, prevence kriminality a krizového řízení Magistrátu města Plzně se složkami IZS, byl velmi pestrý, vrcholem ukázek byla záchrana osoby uvízlé na komíně u Papírenské lávky pomocí armádního záchranářského vrtulníku. Vstup byl zdarma.

Zdroj fotografií: Odbor bezpečnosti, prevence kriminality a krizového řízení MMP

„Hrdinové Plzně se po dvouleté pauze způsobené pandemií koronaviru mohli opět představit veřejnosti. Ukázat a přiblížit svou práci a především to, co pro nás, občany města Plzně i celého kraje, dělají. Právě uplynulé dva roky byly nejtěžší pro složky bojující v takzvané první linii a sobotní akce tak byla další možností, jak jim za jejich ochranu a péči poděkovat,“ uvedl primátor města Plzně Pavel Šindelář. Z jeho rukou pak převzali zástupci Hasičského záchranného sboru Plzeňského kraje chytré obleky a rukavice, které poskytují hasičům větší bezpečnost a pomáhají jim efektivně zasahovat při požáru. Právě 18 sad těchto chytrých obleků zakoupilo hasičům město Plzeň.

Zdroj fotografií: Odbor bezpečnosti, prevence kriminality a krizového řízení MMP

Své poděkování vyjádřil i radní města Plzně pro oblast bezpečnosti Martin Zrzavecký: „Velké poděkování patří organizátorům dnešního dne, kteří společnými silami zajistili program pro širokou veřejnost. Jsem rád, že Hrdinové Plzně mohli navázat na ověřený formát z roku 2019 a pokračovat v tradici. Poděkování patří nejen třem hlavním složkám IZS, tedy záchranářům, hasičům a policistům, ale i všem spolupracujícím složkám, kterých je celá řada.“

Zdroj fotografií: Odbor bezpečnosti, prevence kriminality a krizového řízení MMP

Během dne lidé zhlédli řadu ukázek – k vidění byly komentovaný výcvik policejních psů, zásah při podezření na výskyt vysoce virulentní nákazy, vyproštění osoby z havarovaného automobilu, hašení hořlavé kapaliny i to, jak hasiči používají chytré obleky, jež vyvinuli odborníci Fakulty elektrotechnické Západočeské univerzity v Plzni ve spolupráci s průmyslovými partnery. Správa informačních technologií města Plzně představila své drony, které jsou jako jediné v České republice oficiální složkou IZS. Vrcholem ukázek byla záchrana uvízlé osoby na komíně pomocí vrtulníku.

Dynamické ukázky doplnilo několik stanovišť s technikou a vybavením, návštěvníci si prohlédli hasičskou techniku určenou pro různé druhy zásahů, odchytový vůz Městské policie Plzeň, eskortní autobus vězeňské služby, člun vodní záchranné služby, vozidlo mobilního dohledu, vůz na detekci omamných a psychotropních látek a další. Nabitý program doplňovala soutěžní stezka, na jejímž konci se děti po splnění úkolů staly Hrdiny Plzně. Zábavu si užily nejmenší děti na skákacím hradu, větší a odvážnější pak vyzkoušely své síly na mobilní lezecké stěně nebo si užily slanění přes řeku Radbuzu.

Návštěvníci mohli detailně sledovat dění v areálu na velké LED obrazovce, část programu se živě streamovala na facebookové stránce města Plzeň.eu. Akce měla charitativní podtext, výtěžek z ní pomohl dofinancovat nákup a provoz nového mikrobusu pro denní stacionář Človíček pro osoby s postižením, který zajišťuje dopravu dětí z rodin do denního stacionáře a zpět. Lidé mohli podpořit i projekt Respektuj 18!, jenž se zaměřuje na prevenci užívání alkoholu dětmi a mladistvými.

Text: Eva Kriegerová

Fotogalerie

Na Hrdiny Plzně se přišlo podívat přes šest tisíc návštěvníkůNa Hrdiny Plzně se přišlo podívat přes šest tisíc návštěvníkůNa Hrdiny Plzně se přišlo podívat přes šest tisíc návštěvníkůNa Hrdiny Plzně se přišlo podívat přes šest tisíc návštěvníkůNa Hrdiny Plzně se přišlo podívat přes šest tisíc návštěvníkůNa Hrdiny Plzně se přišlo podívat přes šest tisíc návštěvníkůNa Hrdiny Plzně se přišlo podívat přes šest tisíc návštěvníkůNa Hrdiny Plzně se přišlo podívat přes šest tisíc návštěvníkůNa Hrdiny Plzně se přišlo podívat přes šest tisíc návštěvníkůNa Hrdiny Plzně se přišlo podívat přes šest tisíc návštěvníkůNa Hrdiny Plzně se přišlo podívat přes šest tisíc návštěvníkůNa Hrdiny Plzně se přišlo podívat přes šest tisíc návštěvníkůNa Hrdiny Plzně se přišlo podívat přes šest tisíc návštěvníkůNa Hrdiny Plzně se přišlo podívat přes šest tisíc návštěvníkůNa Hrdiny Plzně se přišlo podívat přes šest tisíc návštěvníkůNa Hrdiny Plzně se přišlo podívat přes šest tisíc návštěvníků

Zveřejněno: 14. 9. 2022, Martin Pecuch

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688