cryptokingdom.tech (Crypto Kingdom)
Investice  |  06.09.2022 21:46:58

Míra adopce kryptoměn pořád roste, ale je třeba si dávat pozor

Míra adopce pořád roste, ale je třeba si dávat pozor

Kryptoměny mají nyní přibližně stejný počet uživatelů jako internet v roce 1998. Samozřejmě se jedná o těžko srovnatelná odvětví, ale dává nám to docela slušný přehled o možném budoucím vývoji celého odvětví kryptoměn. Stejně tak roste počet lidí, kterým se na kryptoměnách podařilo vydělat peníze, často neuvěřitelné částky. Odborníci a úřady však neustále varují - toto odvětví je plné podvodníků, kteří využívají neznalosti lidí, a při investování do kryptoměn je třeba být i nadále velmi opatrný.

Celosvětová míra přijetí kryptoměn je 4,2 %.

Nedávná studie společnosti TripleA ukazuje, že celosvětová míra přijetí kryptoměn v roce 2022 dosáhla 4,2 %. To se nemusí zdát mnoho, ale v absolutních číslech je to více než 320 milionů uživatelů. Průzkum nám také poskytuje zajímavé rozdělení podle kontinentů a zemí.

Z hlediska kontinentů je jasným vítězem Asie s více než 130 miliony uživatelů digitálních aktiv. Následuje Afrika (53 milionů), Severní Amerika (51 milionů), Evropa (43 milionů), Jižní Amerika (27 milionů) a Austrálie (1 milion). Asie se svým technologickým zázemím pravděpodobně není žádným překvapením. Naopak druhé místo Afriky je možná méně očekávané. Tento kontinent je dlouhodobě známý špatnou dostupností bankovních služeb, a tak kryptoměny nabízejí obyvatelům prakticky plnohodnotnou alternativu.

Velmi podobnou situaci vidíme i při pohledu na jednotlivé země. Zde samozřejmě záleží na tom, zda se podíváme na celkový počet uživatelů, nebo na procentuální míru přijetí. Z hlediska celkového počtu uživatelů vedou USA (46 milionů), Indie (27 milionů), Pákistán (26 milionů), Nigérie (22 milionů) a Vietnam (20 milionů). Vezmeme-li však v úvahu celkovou populaci například Indie, jedná se o pouhá 2 % osvojení. V tomto ohledu vede Vietnam, který si osvojil až 20 %, následuje Ukrajina (16 %), USA (14 %), Pákistán (12 %), Nigérie (10 %) a Rusko (10 %).

Spolu s přijetím kryptoměn roste i počet kryptoměnových miliardářů

Ano, v kryptoměnách se samozřejmě stále dají vydělat peníze. Není to však žádná jistota a jako každá investice nebo podnikání s sebou nese určité riziko. Na světě však již máme 19 lidí, kteří mají díky kryptoměnám majetek v hodnotě miliard dolarů. Definice kryptomiliardáře říká, že jde o subjekt, který své bohatství získal přímými investicemi do kryptoměn nebo společností s kryptoměnami souvisejících. Většina z nich se do této kategorie dostala kombinací obou těchto faktorů.

Do výše zmíněné devatenáctky patří také Alex Atallah a Devin Finzer z OpenSea, Chris Larsen a Jed McCaleb z Ripple a Brian Armstrong z Coinbase. Zajímavé je, že až 16 z těchto bohatých kryptoinvestorů má americký pas. Na prvním místě tohoto seznamu je známý Changpeng Zhao (CZ), který je zakladatelem burzy Binance a hodnota jeho majetku se odhaduje až na 20 miliard dolarů. Je také jedním z nejbohatších lidí na světě.

Odborníci a úřady neustále varují uživatele

Podobné příběhy o pohádkovém bohatství jsou také nejčastěji používanou taktikou různých podvodníků po celém světě. Nezkušení investoři snadno podlehnou sladkým řečem a vysokým výnosům bez jakéhokoli úsilí. Americká Komise pro cenné papíry a burzy (SEC) nedávno zveřejnila varování s názvem "Investiční podvody na sociálních sítích", v němž tvrdí, že sociální média jsou hlavním prostředkem, kde se podvodníci dostávají ke svým obětem.

Podle webu coinmarketcap.com existuje v současnosti až 9 000 různých kryptoměn. Naprostá většina z nich však nemá naprosto žádné relevantní využití, a tudíž ani žádnou hodnotu. Jejich koupí můžete pouze přispět k luxusnímu životu podvodníka a v rukou vám zůstane bezcenná kryptoměna. Opakujeme to stále dokola - pokud vám někdo slibuje velmi vysoké výnosy a vůbec nemluví o rizicích, pravděpodobně se vás snaží podvést. Existují doslova stovky příkladů různých platforem, které fungují podobným způsobem.

Vždy se snažte důkladně porozumět aktivu, do kterého chcete investovat. Zjistěte její přidanou hodnotu a podívejte se na lidi, kteří za kryptoměnou stojí. Cenné informace by vám měl poskytnout white paper projektu. Pokud tuto fázi podceníte, může se vám snadno stát, že o své prostředky jednoduše přijdete. Pro nezkušené investory je nejjednodušší cestou nákup jedné z deseti nejlepších kryptoměn, kde se pravděpodobně nemusíte obávat případného podvodu.

Zdroje: http://techstory.in, https://cointelegraph.com/.

CryptoKingdom.cz

Jsme mostem mezi starým a novým světem. Provedeme tě světem kryptoměn a ukážeme ti cestu k největší příležitosti 21. století.

Crypto Kingdom je největší kryptoměnová komunita na CZ/SK scéně. Pomohli jsme již několika tisícům začátečníků se v kryptoměnách zorientovat.

Připoj se k nám a my tě provedeme: https://start.cryptokingdom.tech

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Investice:

Po 16:59  Silný obrat na trhu s kakaem X-Trade Brokers (XTB)
Po 16:48  Oslabí japonský jen na 160 USD/JPY? (video) X-Trade Brokers (XTB)
Po 16:38  Akciové trhy zahájily nový týden růstem (Komentář) Investiční bankovnictví (Komerční banka)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688