plzen.eu (Plzeň)
Z regionů  |  22.07.2022 13:53:46

Plzeň: Paluba Hamburk oslavila první rok fungování

Paluba Hamburk oslavila první rok fungování

Paluba Hamburk oslavila první rok fungování

Oslava ročního výročí Paluby Hamburk (foto: M. Chaloupka)

Paluba Hamburk u hlavního nádraží v Plzni má za sebou první rok úspěšného fungování. Město připravilo na čtvrtek 21. července setkání na palubě s kulturním programem. Zahájilo také vernisáží výstavu Plzeň – Město pro skvělý život, která je k vidění v galerii paluby až do konce září.

„Z nevlídného prostoru se před rokem stal nový reprezentativní vstup do města. Když se tam dnes projdu, vidím cestující s kávou u stolků i lidi odpočívající na pobytových schodech terasy. Mám z toho dobrý pocit. Současně mě těší, že se nám podařilo odprezentovat v prostorech vyhlídkové věže už několik výstav. Primárně se expozice zaměřují na rozvojové projekty města a témata spojená s urbanismem, architekturou a veřejným prostorem. Tak tomu je i u nejnovější výstavy, kterou jsme zahájili 21. července a potrvá do konce září,“ uvedl primátor města Plzně Pavel Šindelář, v jehož gesci, tehdy ještě jako technického náměstka, Paluba Hamburk vznikala.

Paluba Hamburk oslavila první rok fungování

„Paluba Hamburk je něco jako vstupní brána do města. Jako je Hamburk vstupní přístav do Evropy, tak mě toto místo evokuje něco, kde člověk přijde a vidí velmi funkční prostor, je to taková vizitka Plzně,“ dodala Veronika Jilichová Nová, radní města pro oblast prezentace a marketingu.

Při oslavě ročního výročí nazvaném Užijte si Palubu Hamburk! vystoupili Žongléros Ansámbl i kapela Suit Up!, součástí byl také design minimarket. Moderátorem akce byl Filip Koryta.

Paluba Hamburk oslavila první rok fungování

Nová výstava Plzeň – Město pro skvělý život s podtitulem 7 principů ke zlepšení života v centru Plzně přibližuje základní principy tvorby města, ve kterém se jeho obyvatelé cítí dobře. „V centru města je řada atraktivních míst, ale i velké množství lokalit bez života, které skýtají velký potenciál a vyžadují zásadní změnu. Navrácení života do centra, tzv. revitalizace, je dlouhodobým, avšak nevyhnutelným procesem. Jedná se například o zastavování prázdných míst, kultivaci veřejných prostranství, zkvalitňování zeleně, rozvoj městských břehů, podporu pěších a mikromobility nebo zlepšení městské hromadné dopravy a regulaci individuální automobilové dopravy,“ přiblížil Jaroslav Holler z Útvaru koncepce a rozvoje města Plzně. K vidění v Galerii Paluby Hamburk je do 30. září 2022, poté se na celý říjen přesune před Moving Station.

Součástí Paluby Hamburk, jež se rozkládá na 3 000 metrech čtverečních, jsou infocentrum s vyhlídkovou věží, gastro provozy, terasou, pobytovými lavičkami a dalším zázemím. Dominantu tvoří vyhlídková podesta ve výšce 12 metrů nad terénem. Prostor oživují i umělecká díla, aktuálně je jím Myslitel na vysoké židli od českého umělce Michala Trpáka.

Text: Adriana Jarošová

Fotogalerie

Paluba Hamburk oslavila první rok fungováníPaluba Hamburk oslavila první rok fungováníPaluba Hamburk oslavila první rok fungováníPaluba Hamburk oslavila první rok fungováníPaluba Hamburk oslavila první rok fungováníPaluba Hamburk oslavila první rok fungováníPaluba Hamburk oslavila první rok fungováníPaluba Hamburk oslavila první rok fungováníPaluba Hamburk oslavila první rok fungováníPaluba Hamburk oslavila první rok fungováníPaluba Hamburk oslavila první rok fungováníPaluba Hamburk oslavila první rok fungováníPaluba Hamburk oslavila první rok fungováníPaluba Hamburk oslavila první rok fungováníPaluba Hamburk oslavila první rok fungováníPaluba Hamburk oslavila první rok fungováníPaluba Hamburk oslavila první rok fungováníPaluba Hamburk oslavila první rok fungováníPaluba Hamburk oslavila první rok fungování

Zveřejněno: 22. 7. 2022, Eva Kriegerová

 
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688