pardubickykraj.cz (Pardubický kraj)
Doprava  |  12.07.2022 12:14:33

V srpnu by měla začít modernizace silnice ze Skuhrova do Ústí nad Orlicí

V srpnu by měla začít modernizace silnice ze Skuhrova do Ústí nad Orlicí

V srpnu by měla začít modernizace silnice ze Skuhrova do Ústí nad Orlicí
(12.7.2022)

Rada Pardubického kraje na svém pondělním jednání schválila výběr společnosti, která zajistí modernizaci úseku silnice II/315 z Ústí nad Orlicí do Skuhrova, kde naváže na v roce 2020 dokončený úsek vedoucí až do Lanškrouna. Ten vyšel kraj na 150 milionů korun. V případě navazující etapy je cena 105 milionů korun včetně daně. Délka realizace stavby je pak 120 dnů od převzetí staveniště. K němu by mělo dojít v průběhu srpna.

„Poté, co se nám v roce 2020 podařilo za 150 milionů korun zmodernizovat jedenáctikilometrový úsek silnice II/315 z Lanškrouna do Skuhrova, tak nyní přistupujeme k pokračování až do Ústí nad Orlicí v délce přesahující sedm kilometrů. Předpokládaná hodnota této stavby činila podle projektové dokumentace 116 milionů korun a výsledná hodnota je o jedenáct milionů korun nižší. Zároveň se také dodavatel zavázal stavbu realizovat za 120 dní od převzetí staveniště, což je o 18, respektive 150 dní kratší doba oproti dalším nabídkám, a to je velmi výrazné,“ řekl hejtman Martin Netolický.

Původním plánem kraje bylo zahájit práce již v loňském roce. „Vzhledem k určitým administrativním komplikacím jsme vyhlásili opakované výběrové řízení. Z toho jsme vzhledem k trestu zákazu plnění veřejných zakázek nebo účasti ve veřejné soutěži museli vyloučit společnost Metrostav Infrastructure a.s.. Vítězným subjektem, který nabídl jak nejnižší cenu, tak nejkratší dobu realizace stavby nabídlo společenství firem MADOS MT a M – SILNICE. Pokud nám bude přát počasí, tak bychom měli celou stavbu mít dokončenou ještě v průběhu letošního roku,“ vysvětlil náměstek hejtmana pro oblast investic Roman Línek.

Stejně jako v případě úseku z Lanškrouna do Ústí nad Orlicí se jedná o komplexní modernizaci. „Budou kompletně vyměněny konstrukční a asfaltobetonové vrstvy silnice a následně položen zcela nový povrch. Upravíme také šířkové uspořádání s rozšířením v zatáčkách pro zvýšení bezpečnosti, obnovíme odvodňovací systém, zmodernizujeme dopravní značení a dopravně-bezpečnostní zařízení. Samozřejmě se zaměříme také na modernizaci mostních objektů, autobusových zálivů a zastávek,“ řekl náměstek hejtmana pro oblast dopravy Michal Kortyš.

Projekt bude spolufinancován z prostředků Evropské unie. „Na tuto stavbu jsme již obdrželi registraci akce a rozhodnutí o poskytnutí dotace. Ta v tomto případě činí necelých 43 milionů korun a předpokládáme, že proplacení příjmů spojených s realizací tohoto projektu bude rozloženo do let 2022 a 2023,“ sdělil radní pro evropské fondy a regionální rozvoj Ladislav Valtr.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688