Pavel Niedoba (Simplecoin)
Okénko kryptoměny  |  07.07.2022 11:48:54

Proč Bitcoin v současnosti tolik klesá?

Na takovou inflaci a nadcházející recesi reagují nejvíce volatilní, veřejně obchodovatelná aktiva, jako jsou například akcie – a právě kryptoměny. Pokles trhů je běžný, poměrně pravidelný a úplně normální jev. Nabízí naopak skvělou příležitost nakoupit za nízké ceny, pokud budete dobře vybírat spolehlivé a perspektivní investiční produkty.

Investoři se při rostoucí inflaci zbavují rizikových aktiv. Americká centrální banka (Fed) na inflační trend obvykle reaguje rychlejším zvyšováním úrokových sazeb, ve Spojených státech navíc začal trend quantitative tightening, kdy centrální banka prodává státní a korporátní dluhopisy, které drží, a získané peníze pak stahuje z trhu. Těmito kroky se Fed snaží vyhnout dlouhotrvající, vleklé recesi. V předchozích letech, především v době pandemie Covid-19, prováděla quantitative easing. Při této proceduře naopak nakupuje od komerčních bank finanční aktiva za nově natisknuté peníze. Pumpuje tak do systému další peníze na celkovou podporu ekonomiky.

Americký akciový index S&P 500 například jednou za tři roky poklesne o 15 % a více. A každých šest let o více než 20 %. Když klesá tento index, obvykle ho doprovázejí i všechny ostatní. Posledních několik let s cenou akciových trhů koreluje i Bitcoin. Ten zažívá nejvyšší korekci letošního roku a jeho hodnoty jsou nejníž za poslední zhruba rok a půl.

Na Bitcoinu se přitom v poslední době nic nezměnilo. Jeho základ je pořád stejný, takže pokud vám investice do Bitcoinu dávala smysl doteď, aktuální propad by vás neměl zpochybnit. Za výprodeji stojí kromě recese několik dalších faktorů, kromě jiného například pozastavení výběrů u některých populárních krypto platforem. Důvěrou v kryptoměny otřásl i kolaps mince Luna navázané na stablecoin TerraUSD. Všechny tyto fenomény snížily cenu Bitcoinu, ale neohrozily jeho podstatu. Což znamená, že je ideální čas nakupovat.

Jestli jste zatím investovali pravidelně a máte připravenou rezervu na dokupování, investujte její část do Bitcoinu, dokud je stále při zemi. Už se vyhoupl zpátky nad 20 000 dolarů. V obdobích, kdy jsou akcie a Bitcoin nízko, můžete investovat dvojnásobek nebo trojnásobek své běžné investiční částky. Vložte do mimořádného nákupu zhruba třetinu svojí rezervy. Nakupte Bitcoin snadno na Simplecoin.


Pavel Niedoba

Pavel Niedoba

Pavel Niedoba je od roku 2013 zakladatelem a šéfem první české krypto-směnárny Simplecoin. Pracoval pro řadu významných firem, jako softwarový vývojář a architekt. Postupně přešel od automotive a engeneering k online a financím. Mezi prvními se začal věnovat také oblasti kryptoměn a správy digitálních aktiv. Pod jeho vedením se Simplecoin stala přední a uznávanou značkou v tomto oboru na českém i středoevropském trhu.


Simplecoin

Simplecoin je nejstarší česká online směnárna kryptoměn. Zaměřuje se na bezpečnost, transparentnost, uživatelsky přívětivou podporu a zákaznický servis. V současné době nabízí nákup devíti různých kryptoměn za CZK nebo EUR a připravuje další rozšíření nabídky.

Více informací na simplecoin.eu/cs.

19.07. 12:31  Kryptoměny (Týpek Dejv)
19.07. 12:12  Kryptoměny (Tomasso)
19.07. 11:43  Kryptoměny (Petr Morava)
19.07. 11:24  Kryptoměny (Petr Morava)
19.07. 08:41  Jednoduché (Týpek Dejv)

Poslední zprávy z rubriky Okénko kryptoměny:

Čt 11:05  Obchody s kryptem stouply od ledna do dubna o čtvrtinu Martin Stránský (WBTCB)
26.04.2024  Kam investuji ? Martin Stránský (WBTCB)
26.04.2024  Komentář k dubnové volatilitě Tomáš Kacerovský (WOOD & Company)
24.04.2024  Komentář k vývoji trhu blockchainu a kryptoměn v 1Q 2024 Tomáš Kacerovský (WOOD & Company)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688