Mladá Boleslav (mb-net.cz)
Z regionů  |  07.06.2022 00:00:00

Mladá Boleslav zahájila výstavbu lávky přes Jizeru na Krásné louce

Symbolickým poklepáním na základní kámen byla v úterý 7. června slavnostně zahájena výstavba lávky přes Jizeru a souvisejících cyklostezek na Krásné louce. Projekt realizuje město Mladá Boleslav s podporou finančních prostředků z Integrovaného plánu rozvoje území a Nadačního fondu Škoda Auto. Celkové stavební náklady činí 74,5 milionu korun. Autorem přemostění je architekt Josef Pleskot, dokončeno by mělo být do dubna příštího roku.
Zahájení stavby lávky přes Jizeru
Zahájení stavby lávky přes Jizeru

Logo OPZ
„Nová lávka přes Jizeru pro pěší a cyklisty se řadí mezi nejvýznamnější projekty, které v tomto období realizujeme. Těžko by se nám to podařilo bez zdrojů z Evropské unie a bez příspěvku Nadačního fondu Škoda Auto, za což velmi děkuji,“ řekl primátor města Mladá Boleslav Raduan Nwelati.
Cyklostezka je spolufinancovaná prostředky z Integrovaného plánu rozvoje území (IPRÚ), předpokládaná výše dotace činí téměř 32 milionů korun. Nadační fond Škoda Auto přispěje městu částkou 26 milionů korun.
„Jsem rád, že se nám daří získávat finance, které prospívají rozvoji celého regionu. V tomto období investujeme okolo 700 milionů korun z Integrovaného plánu rozvoje území a těší mě, že se můžeme opřít také o Nadační fond Škoda Auto a pokračujeme v dlouhodobé a úspěšné spolupráci s automobilkou,“ poznamenal první náměstek primátora Jiří Bouška.
Nový most usnadní cestu přes Jizeru pro pěší a cyklisty. Související cyklostezky budou součástí cyklotrasy Greenway Jizera. Zhotovitelem stavby je společnost Chládek a Tintěra, a.s.
Most přes Jizeru je dalším příkladem spolupráce veřejného a soukromého sektoru, z něhož budou mít prospěch místní občané, rozvíjíme lokalitu v duchu historické tradice. A to je důvod, proč jsme Nadační fond Škoda Auto založili: aby pomohl tam, kde je potřeba, a motivoval i ostatní, abychom z Mladé Boleslavi a okolí společně vytvořili ještě atraktivnější místo pro život,“ řekla Maren Gräf, členka představenstva společnosti Škoda Auto za oblast Lidé a kultura.
Jaroslav Povšík, předseda Podnikové rady Odborů KOVO a místopředseda Dozorčí rady Škoda Auto, řekl: „Škoda Auto si plně uvědomuje, že Mladá Boleslav je již téměř 130 let jejím domovem, a snaží se místnímu regionu prospět. Konkrétně okolí Česany je dlouhodobě spojeno s vývojem automobilů Škoda a pohonných jednotek a je dobře, že právě tady vznikne most, který denně využijí stovky občanů z obou břehů Jizery.“
Úterního slavnostního zahájení stavby se účastnili zástupci města Mladá Boleslav, Odborů KOVO, členové představenstva Škoda Auto, zástupci Nadačního fondu Škoda Auto, Centra pro regionální rozvoj ČR, projektantů, zhotovitele a další pozvaní hosté.
Lávka
Lávka
Zveřejnil: Šárka Charousková
Vytvořeno / změněno: 7.6.2022 / 7.6.2022

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688