kraj-lbc.cz (Liberecký kraj)
Z regionů  |  04.05.2022 00:00:00

Semilská nemocnice se dočká nové rehabilitace a dalších úprav

04. 05. 2022
 

Díky rekonstrukci nyní prázdného, tzv. Bílého pavilonu vznikne v semilské nemocnici odborný léčebný ústav se zaměřením na rehabilitaci. V semilském areálu jsou plánované i další rekonstrukce v celkové hodnotě 250 milionů korun.

„Úplné nebo částečné rekonstrukce se postupně dočkají všechny pavilony. Největší stavební akcí je nyní oprava tzv. Bílého pavilonu, kde vyroste odborný léčebný ústav pro rehabilitaci. Jsem za to upřímně rád, jelikož podobná instituce v Libereckém kraji prozatím chyběla. Pacienti nyní musí k následné rehabilitaci cestovat do jiných měst a obcí, jako jsou Hostinné či Lázně Bělohrad,“ uvedl Vladimír Richter, člen rady kraje pro resort zdravotnictví.

Doposud měl Liberecký kraj v přepočtu na 100 tisíc obyvatel málo rehabilitačních lůžek oproti celorepublikovému průměru. Zrekonstruovaný Bílý pavilon v Semilech bude mít kapacitu 46 lůžek následné rehabilitace a 23 lůžek pro časnou rehabilitaci. „Chtěl bych zdůraznit, že kapacita současných 75 lůžek následné ústavní péče a celý rozsah ambulantních služeb zůstane zachován. Stávající oddělení ortopedie máme pak v plánu přesunout do Jilemnice,“ dodal radní Richter.

Rehabilitační péče bude zaměřena na celkové spektrum všech možných diagnóz. Poslouží pacientům s potřebou rehabilitace pohybového aparátu nejen po plánovaných ortopedických výkonech, ale především pacientům s neurologickými diagnózami.

V semilském areálu jsou plánované opravy v celkové hodnotě 250 milionů korun. Zahrnují především komplexní rekonstrukci Bílého pavilonu, rozsáhlou rekonstrukci Nového pavilonu a částečnou změnu v Hlavním pavilonu. Vedení MMN, a.s. plánuje financování projektů z prostředků dotací Evropské unie, ale i z vlastního úvěru a příspěvku od akcionářů.

V přízemí vzniknou například moderní rehabilitační ambulance, první patro bude sloužit pro robotickou, digitální i klasickou rehabilitaci hospitalizovaných pacientů. Součástí modernizace semilského areálu je i přestěhování klinických laboratoří s významným důrazem na rozvoj mikrobiologie. Nově vzniknou centrální šatny pro zaměstnance v Bílém i Novém pavilonu.

Mgr. Filip Trdla
tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688