Plus500 (Plus500)
Investice  |  12.04.2022 16:03:37

Obchodování budoucnosti: Co je to Metaverse a jak ho obchodovat

Dá se předpokládat, že jste se již nějakým způsobem setkali se slovem „metaverse“. Ale víte, co to vlastně znamená?

Metaverse je soubor vzájemně propojených světů zahrnujících digitální a fyzickou sféru, při které bude možné vnímat internet více smysly. Je to další fáze vývoje internetu, kdy technologičtí giganti a lídři jako Bill Gates často mluví o jeho rostoucí popularitě a o transformačním efektu, který bude mít na naše životy.

Metaverse si razí cestu do světa investic

Není překvapením, že rostoucí popularita a potenciál metaversu vedly mezi obchodníky k investičnímu zájmu. Navíc technologie, které jsou základem metaversu, se stále objevují a vyvíjejí. Existuje tak široká škála zajímavých investičních příležitostí, které mohou obchodníci a investoři prozkoumat.

Společnost Grayscale Investments uvádí, že toto odvětví je příležitostí k tržbám ve výši 1 bilionu dolarů napříč vším od elektronického obchodu a her až po nemovitosti a zábavu. To již upoutalo pozornost velkých společností jako Microsoft, Adobe a Qualcomm, které investují více do prozkoumání metaversu a udržení konkurenceschopnosti v nadcházejících letech.

Role Metaversu na technologickém poli

Metaverse začal mít velký vliv v roce 2021. Rozruch vytvořený tímto futuristickým virtuálním světem byl řízen jeho objevením velkými technologickými společnostmi.

Například v říjnu 2021 se Facebook přejmenoval na Meta, což odráží jeho zájem o metaverse jako virtuální svět, kde jsou interakce mezi lidmi umožněny prostřednictvím digitálních avatarů. Tyto avatary jsou ovládány pomocí headsetu pro virtuální realitu (VR), jako je Oculus. Prodej headsetu Meta Oculus Quest 2 mimochodem v roce 2021 překonal prodeje herních konzolí Xbox společnosti Microsoft, což ukazuje zájem spotřebitelů o tuto novou technologii.

Další tech giganti, jako jsou Apple, Google a Microsoft, také následují kroky společnosti Meta a vyvíjejí své vlastní VR headsety. Toto je obrovský milník pro metaverse, vzhledem k tomu, že čím více technologických společností tuto technologii přijme, zvýší se šance metaverse jako všudypřítomné technologie.

Čipový gigant Nvidia se také zajímá o metaverse prostřednictvím svých čipových sad, které se používají v různých centralizovaných počítačích a serverech. Společnost Nvidia, která je dlouhodobě považována za jednu z nejlepších polovodičových akcií, těží z aplikací metaverse. Pokud Nvidia uskuteční odkup ARM Holdings, bude schopna vybudovat end-to-end ekosystém pro zvýšení výpočetního výkonu v aplikacích, které podporují metaverse.

Obchodování Metaverse s Plus500

Existuje mnoho způsobů, jak obchodovat metaverse: nákup souvisejících akcií, obchodování s kryptoměnami nebo obchodování s ETF.

Jedním ze způsobů, jak obchodovat s metaverse, jsou smlouvy o rozdílu (CFD) na relevantní akcie. Plus500 nabízí CFD pro obchodování předních společností, včetně Facebooku (nyní Meta), Nvidie a Disney, které všechny investovaly miliardy do technologie metaverse.  Rozmanitost přístupových bodů dostupných prostřednictvím Plus500 může také přinést nesčetné množství výhod, včetně schopnosti vybudovat diverzifikované portfolio, které bude vyhovovat individuálním cílům a potřebám.

CFD na ETF jsou dalším způsobem, jak získat přístup k metaverse. Plus500 nabízí obchodníkům příležitost obchodovat CFD na Roundhill Ball Metaverse ETF, indexovém fondu, který sleduje výkonnost Ball Metaverse Index, zahrnujícího 40 globálně kotovaných společností zapojených do metaverse. Obchodníci mohou také získat expozici této technologii prostřednictvím Crypto CFD. Vzhledem k tomu, že kryptoměny jsou hlavní měnou virtuálního světa, očekává se, že budou hrát roli i v metaverzní revoluci.

Co přináší budoucnost Metaverse?

V roce 2022 mají technologické společnosti jako Apple, Cisco a Intel, které také přijaly technologii metaverse, dobrou pozici, aby mohly těžit z výhod větší poptávky po polovodičových čipech, procesorech a cloudových službách.

Navíc nezaměnitelné tokeny (NFT) a decentralizované finance (DeFi) také prokázaly, že technologie blockchain nabízí velké možnosti. Blockchainové společnosti a kryptoměnové burzy již nyní získávají kapitál na expanzi do této nově vznikající technologické sféry. Kryptoburza dvojčat Winklevossových, Gemini, uzavřela v listopadu 2021 fázi financování růstu akciového kapitálu ve výši 400 milionů dolarů s plány na rozšíření směnárenských služeb na více metaversů v roce 2022.

Celkově vzato se budoucnost metaversu zdá jasná. Předpovědi společnosti GlobalData odhalují, že americké akcie s velkou kapitalizací v roce 2022 porostou uprostřed vyšších investic do technologií včetně metaversu, kryptoměn a webu 3.0. Zapojení se do ekosystému metaversu je tedy krok, který by mohl stát za zvážení. Obchodování CFD na akcie společností, které přijaly tuto technologii, kryptoměny nebo Roundhill Ball Metaverse ETF s Plus500, by mohlo být způsobem spekulace v tomto rozvíjejícím se oboru.

Poskytnutím příležitostí pro obchodníky získat expozici vůči technologickým trendům, jako je metaverse, rozšiřuje Plus500 dále své obzory a naplňuje svůj slib vytvářet pro zákazníky každý rok nové instrumenty.

Právě toto zaměření na technologické inovace a klientský úspěch vedly k tomu, že společnost dosáhla vynikajících provozních a finančních výsledků ve fiskálním roce 2021. Plus500 zaznamenala roční tržby ve výši přibližně 718 milionů USD.

 

Disclaimer:

Neberte prosím článek jako investiční doporučení. Obsah článku je osobním názorem jeho autora a nepředstavuje investiční poradenství.

Předchozí výkonnost nenaznačuje budoucí výsledky a investoři si musí vytvořit svůj vlastní nezávislý pohled na takové názory, úsudky, projekce, prognózy nebo prohlášení, které mohou být zahrnuty v tomto článku.

CFD jsou složité nástroje a přicházejí s vysokým rizikem rychlé ztráty peněz v důsledku pákového efektu. Měli byste zvážit, zda rozumíte tomu, jak CFD fungují a zda si můžete dovolit podstoupit vysoké riziko ztráty svých prostředků.


Plus500CY Ltd authorized & regulated by CySEC (#250/14).

Plus500 je globální fintechová skupina provozující patentovanou obchodní platformu, nabízí zákazníkům řadu investičních instrumentů, včetně rozdílových smluv ("CFD"), obchodování s akciemi nebo futures a opcemi na futures v USA.

Regulovaná dceřiná společnost Plus500, Plus500CY Ltd, provozuje pobočku s fyzickou přítomností v ČR. Plus500CY je regulován kyperskou komisí pro cenné papíry a burzy ("CySEC") jako MiFID investiční podnik a je regulován od 10. října 2014.

Skupina disponuje licencemi a je regulována ve Spojeném království, Austrálii, Kypru, Izraeli, Singapuru, Spojených státech amerických, Estonsku a na Seychelách. Prostřednictvím svého produktového portfolia CFD nabízí Plus500 více než 2 500 různých podkladových globálních finančních nástrojů, včetně akcií, indexů, komodit, opcí, ETF, deviz a kryptoměn. Skupina nabízí obchodování s CFD zákazníkům ve více než 50 zemích a ve 30 jazycích. Klienti činí všechna investiční rozhodnutí ohledně svého účtu sami. Společnost nenabízí klientům investiční poradenství.

Akcie Plus500 jsou kotovány na hlavním trhu londýnské burzy LSE (symbol: PLUS) a jsou součástí indexu FTSE 250.

U 82% účtů retailových investorů došlo při obchodování s rozdílovými smlouvami u tohoto poskytovatele ke vzniku ztráty. Měli byste zvážit, zda si můžete dovolit vysoké riziko ztráty svých finančních prostředků.

Více informací na: https://www.plus500.com/cs/

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Investice:

Po 16:59  Silný obrat na trhu s kakaem X-Trade Brokers (XTB)
Po 16:48  Oslabí japonský jen na 160 USD/JPY? (video) X-Trade Brokers (XTB)
Po 16:38  Akciové trhy zahájily nový týden růstem (Komentář) Investiční bankovnictví (Komerční banka)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688