Hradec Králové (hradeckralove.org)
Z regionů  |  23.02.2022 00:00:00

Hradec připravuje výstavbu nové loděnice na Orlici

Hradečtí vodáci se mohou pomalu těšit na novou loděnici na břehu řeky Orlice, která by měla nahradit tu stávající. Radní města včera projednali výsledek výběrového řízení na zhotovitele stavby s nabídkovou cenou necelých dvacet milionů korun bez DPH. Pokud zastupitelé vybraného zhotovitele schválí, mohla by být stavba nové loděnice zahájena již na začátku léta letošního roku.
Tisková zpráva

„Současný stav loděnice, která je umístěna na pravém břehu řeky Orlice za sportovním areálem TJ Slavie a byla postavena ve dvacátých letech minulého století, je velmi nevyhovující, neodpovídá moderním standardům a nedostačuje ani svou kapacitou. Je potřeba prostory modernizovat a vytvořit příjemné zázemí pro sportovce, kteří se do loděnice budou vždy rádi vracet,“ říká primátor města Alexandr Hrabálek. Objekt loděnice je v majetku města, doposud ji využívá vodácký oddíl TJ Sokol Hradec Králové a některé střední školy, dále po domluvě s provozovatelem bude v novém areálu možný přístup pro veřejnost. „S provozovatelem budeme konzultovat průběh přípravných prací, aby nebyl narušený provoz loděnice a pro okolí byla zátěž v průběhu stavby minimální,“ uvádí náměstek primátora pro oblast investic města Jiří Bláha. Provoz areálu zůstane během stavebních prací nepřerušený díky tomu, že po dobu výstavby nové loděnice zůstane zachována ta stávající.

Město ve veřejné soutěži vybralo zhotovitele nové loděnice s nabídkovou cenou necelých dvacet milionů korun bez DPH.Výsledek výběrového řízení budou projednávat začátkem března na svém zasedání ještě zastupitelé města. Pokud jej schválí, můžeme po uplynutí zákonné lhůty podepsat smlouvy, pak začnou tříměsíční přípravné práce. Předpokládáme proto zahájení stavby začátkem letních měsíců,“ doplňuje náměstek Bláha. Základem nové loděnice bude dvoupodlažní objekt rozdělený na dvě části, a to na zázemí loděnice a sklad lodí. Nová stavba bude provedena jako ocelová konstrukce izolovaná sendvičovou vatou a opláštěna dřevěným obkladem.

Na stavbu nové loděnice plánuje město využít dotaci. „Z dotačního systému jsme tento týden obdrželi zprávu, že naše žádost o dotaci na stavbu nové kanoistické loděnice na Orlici nyní vstoupila do fáze hodnocení. Žádost jsme na Národní sportovní agenturu podali koncem září minulého roku a pokud by byla dotace schválená, odhadujeme, že by mohla být ve výši více než 16 milionů korun včetně DPH,“ dodává náměstkyně primátora pro oblast dotací Monika Štayrová.

Kateřina Šmídová, tisková mluvčí
Zodpovídá: Mgr. Kateřina Šmídová
Vytvořeno / změněno: 23.2.2022 / 23.2.2022
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688