Václav Horák (AliaWeb)
Z domova  |  19.03.2003 11:12:06

Otevřený dopis ministra obrany ČR

18. 03. 2003
Vojáci, máte mou plnou podporu
Otevřený dopis ministra obrany ČR příslušníkům praporu radiační, chemické a biologické ochrany AČR. Jaroslav Tvrdík

Vojáci - příslušníci praporu radiační, chemické a biologické ochrany,

v tuto nelehkou chvíli jsem svým srdcem a myslí spolu s vámi a hrdost nad vaším dosavadním působením v rámci operace "Trvalá svoboda" a odhodláním splnit stanovené úkoly mne naplňuje radostí a pýchou na vás. Věřím vám a spoléhám na vás a jsem zároveň přesvědčen, že to, co jsme si dali společně do vínku reformy ozbrojených sil - slova čest, věrnost, odvaha - naplníte skutky a činy. Slova uznání a obdivu k vašemu působení daleko od domova a svých blízkých nejsou pouze slova má, ale také uznání nejvyšších představitelů naší vlasti, prezidenta republiky a vrchního velitele ozbrojených sil, předsedy vlády, předsedů obou komor parlamentu a předsedů všech tří výborů zabývajících se bezpečnostní problematikou.

Česká republika od samého počátku krize v souvislosti s naplňováním rezolucí Rady bezpečnosti OSN k odzbrojení iráckého vedení zaujala pevné a neměnné stanovisko pramenící z našich vlastních zkušeností s diktátorskými režimy a stojí pevně na straně těch, kteří vedou boj s terorizmem. Tento postoj zároveň vychází z odpovědnosti za bezpečnost obyvatel naší země a také z odpovědnosti k našim spojencům dostát svým závazkům.

Nechceme a nemůžeme stát stranou v této osudové chvíli. Jako mírumilovná země dáváme přednost řešení sporů nenásilnými prostředky, ale jsou situace, kdy není jiné řešení než použití síly. Osobně je mi velmi líto, že irácký režim nepochopil vážnost situace a nesplnil opatření uložená mu rezolucemi RB OSN. Ve svých rukou držel klíč k míru a klidu. Bezpečnost obyvatel tohoto světa nemůže být v rukou diktátorů, pro které použití zbraní hromadného ničení proti vlastnímu obyvatelstvu není problém, stejně tak jako agrese vůči svým sousedům. Je mi také líto, že světové společenství ani po dlouhých a obtížných jednáních doposud nedospělo ke společnému postupu vedoucímu k odzbrojení iráckého režimu.

Jsem hluboce přesvědčen o správnosti postoje a rozhodnutí parlamentu a vlády České republiky. Vaše poslání a úkoly jsou správné a v případě použití či důvodného podezření z použití zbraní hromadného ničení budete připraveni zapojit se do záchranných a humanitárních prací a odstraňování následků ve prospěch postiženého civilního obyvatelstva i spojeneckých vojsk. Schopnosti, kterými disponujete jsou velice důležité a pro svou jedinečnost v tuto chvíli i nenahraditelné. Česká republika je připravena podílet se i na poskytování pomoci iráckému lidu a přispět k obnově jeho země.

Vojáci, máte mou plnou podporu a můžete se spolehnout, že splním všechny své závazky vůči vám i vašim rodinám. Myslím na vás, vážím si vás a důvěřuji vám.

Zdravím vás a vaše slovenské kolegy a přeji vám všem úspěch a bezpečný návrat domů ke svým rodinám po splnění vaší mise.

 

Autor: Jaroslav Tvrdík, ministr obrany České republiky

Zdroj: Armáda ČR


AliaShop
- prodej dovolených, stavebního spoření a hypoték, PF a připojení k internetu

Pro bližší info kliknite na malé obrázky.

Tematické zprávy: Přichází zlatý čas dividend na valných hromadách.. 

ČEZ oficiálně ke svým podílům na REAS

Vyznejte se na finančním trhu
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688