Inzerce (Inzerce)
Investice  |  25.01.2022 12:44:59REKLAMA

Online investování je nejen moderní, ale také chytré

Stále více mladých lidí v Německu v těchto dnech investuje do akcií.

Během pandemie je na akciovém trhu zapojeno téměř tolik lidí, jako naposledy před 21 lety. Na akciovém trhu je zapojeno téměř 12 milionů občanů. To znamená, že zhruba každý šestý člověk investuje do akcií. To odpovídá 17,5 procenta populace ve věku 14 let a více.

Investice lze rozdělit do tří kategorií:

      1. finanční investice
      2. fyzické investice
      3. nehmotná investice

Finanční investice není nákup skutečného zboží, ale ve formě dluhopisů nebo akcií. Nekoupíte si tedy například skutečný kus zlata, ale pouze cenný papír tohoto kusu zlata, nebo si koupíte podíl ve společnosti jako je Facebook a procentuálně těžíte z jejich zisků.

Jak již název napovídá, materiální investice jsou investice do majetku, jako jsou nemovitosti, stroje, personál, nástroje atd. Tyto investice se obvykle provádějí za účelem udržení probíhajících operací v chodu.

Zatímco nehmotné investice jsou ty, ve kterých se získávají duševní statky. Patří mezi ně patenty, know-how, software, licence atd. Takové akvizice ve většině případů nepřispívají přímo k zisku, ale mohou enormně zvýšit růst společnosti.

Píše se rok 2022 a otevřené ,,Outcry’’ obchodování, jak si lze představit na burze na Wall Street, je již minulostí. Dnes se investoři účastní online, nebo dokonce na různých tržištích najednou. Jaké výhody to má? Každý se může snadno zapojit, ať už rychle z domova na počítači nebo cestou do práce ze smartphonu. Tento rozvoj obchodování umožňují právě ​​online brokeři.

Jako soukromá osoba nemůžete nakupovat ani prodávat akcie přímo na burze. Zprostředkovatelem je vždy banka, nebo burzovní makléř. Říká se jim také burzovní broker. Ne každý má znalosti a know-how, jak s investicemi nakládat, šikovní a zdatní online brokeři mají většinou letité zkušenosti. Buď pro to budete mít cit, nebo ne. Ale neměl by to být důvod k selhání. Online brokerů je v dnešní době na výběr nespočet. Zásadní pro jejich úspěch je, například velmi široký výběr obchodovatelných fondů, cenných papírů a obchodních míst. Správa účtů a náklady by měly zůstat zcela transparentní, aby nevznikly žádné dodatečné náklady.

Jeden z nejlepších online brokerů, je RoboMarkets.com. RoboMarkets je multi-asset broker nabízející 7 investičních nástrojů (kovy, energie, zemědělství, ETF, akcie, Forex, indexy) a více než 12 000 nástrojů k obchodování. Dále nabízí pět profesionálních obchodních platforem ve třech měnách a vícejazyčnou zákaznickou podporu, která je pro vás nepřetržitě připravena.

Každý, kdo se rozhodne pro obchodování s akciemi, nebo si již nějakou dobu pohrává s myšlenkou začít obchodovat s akciemi, si jistě položil otázku, jak bezpečné, to vlastně je. Inu, jedno lze říci předem: Kdo investuje do obchodování s akciemi, musí si být vědom toho, že jde o prognózy a pravděpodobnosti. Každý, kdo aplikuje dobré a užitečné znalosti, může mít úspěch. Motivující je také to, že kromě zařízení s připojením k internetu, toho moc nepotřebujete. Online trading neboli Daytrading, který je velmi oblíbený, je spojen s vysokým rizikem, ale zároveň s velkými příležitostmi k zisku.

Na denním obchodování je fascinující, že během několika sekund, lze koupit a prodat velké množství ropy, kávy nebo platiny, stejně jako stovky až tisíce akcií ve službách Facebook, Apple nebo Nike.

Podmínky pro vstup do obchodování na burze lze snadno splnit, stačí jen:

  • Vybrat si svého akciového makléře
  • Založit depo
  • Koupit akcie
  • Začít obchodovat a modlit se

V tomto smyslu: “Let your profits run and cut your losses short”

Upozornění redakce Kurzy.cz: Články, jejichž autorem nejsou Kurzy.cz, nevyjadřují názor redakce či provozovatele portálu Kurzy.cz. Využijete-li v článcích poskytnutá sdělení jako investiční doporučení nebo poradenství, činíte tak z vlastního uvážení, na vlastní náklady a riziko.


Poslední zprávy z rubriky Investice:

Út 17:29  Naučili se už Češi investovat – seriál ČSNF - 1. díl Lukáš Hrma (ČSNF SICAV, a.s.)
Út 16:48  Akciové trhy: Pražská burza v dubnu rostla, většina ostatních oslabila - Komentář Investiční bankovnictví (Komerční banka)
Út 16:45  Ethereum pod úrovní 3000 USD X-Trade Brokers (XTB)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688