kraj-lbc.cz (Liberecký kraj)
Z regionů  |  07.12.2021 00:00:00

Krajská nemocnice Liberec vybírá firmu, která postaví Centrum urgentní medicíny

07. 12. 2021

Významného milníku dosáhla Krajská nemocnice Liberec při přípravě stavby Centra urgentní medicíny. Do Věstníku veřejných zakázek odeslala ke zveřejnění nadlimitní veřejnou zakázku na generálního zhotovitele stavby Centra urgentní medicíny a parkovacího domu s energocentrem.Ve vypsaném výběrovém řízení na generálního dodavatele stavby je hlavním kritériem výběru nabídková cena. Nepřekročitelným limitem jsou 2,2 miliard korun bez DPH za vlastní stavbu. Tato cena již respektuje i nárůst normativních cen u zdravotních staveb v posledním období. Cena stavby neobsahuje cenu za přístrojové a další zdravotnické vybavení, které bude částečně přestěhováno z dosavadních prostor nebo bude pořízeno nové z dalších investičních prostředků.

„Nyní hledáme vhodnou banku, která nám 1,3 miliardy na pokrytí nákladů na výstavbu Centra urgentní Po řadě velmi významných a ještě důležitějších momentů při přípravě projektu modernizace naší nemocnice se dostáváme k tomu nejdůležitějšímu. Výběr zhotovitele stavby skutečně znamená klíčový milník v dějinách Krajské nemocnice Liberec. Přinese koncentraci urgentní péče pod jednu střechu, částečné napravení investičních deficitů při rozvoji nemocnice a hlavně perspektivu dalšího rozvoje špičkové zdravotní péče pro občany z Libereckého kraje”, okomentoval aktuální stav projektu generální ředitel KNL MUDr. Richard Lukáš.

Stavba centra bude financována z více zdrojů. Z vlastních prostředků nemocnice, příspěvků akcionářů a zejména bankovním úvěrem, který si vezme Liberecký kraj, coby hlavní akcionář KNL: „Nyní hledáme vhodnou banku, která nám 1,3 miliardy na pokrytí nákladů na výstavbu Centra urgentní medicíny půjčí. Splátky budou v příštích letech nastaveny tak, aby nepřesahovaly sumy, na které byl krajský rozpočet připraven v uplynulém období, a zároveň nebyly ohroženy další investice. Zajistit peníze na tak významný projekt, jakým je výstavba Centra urgentní medicíny, je náročným úkolem. Chtěl bych ale zdůraznit, že tato investice přinese kvalitní zdravotní péči i dalším generacím. Krajská nemocnice již má od letošního roku stavební povolení a brzy zahájíme samotnou stavbu. Hotovo by mělo být v roce 2025, řekl Martin Půta, hejtman Libereckého kraje.

„Péče o zdraví obyvatel je pro nás prioritou. Jsem rád, že díky modernímu Centru urgentní medicíny budeme moci poskytnout tuto péči v kvalitě odpovídající 21. století, dodal Vladimír Richter, radní pro resort zdravotnictví Libereckého kraje.

Předpokladem pro vyhlášení bylo dokončení kompletní projektové dokumentace provádění stavby, včetně výkazu výměr, jejíž zpracovatelem byla společnost SIAL Architekti a inženýři s.r.o. „Musím pochválit celý projektový tým. Práci, kterou odvedli, hodnotím jako skvělou. Upřímné nasazení, konstruktivní komunikace a snaha nalézt shodu se odrážejí ve vysoké kvalitě projektové dokumentace”, řekl prof. Petr Moos, který projekt Modernizace v KNL vede od roku 2013. Moos ocenil rovněž vstřícnou komunikaci zdravotnických odborníků z nemocnice: „Byli fantastičtí, dobře se adaptovali na skutečnost, že stavíme pavilon budoucnosti, kdy v jejich oborech bude řada věci fungovat zcela jinak než nyní,” dodal profesor Moos.

Nedílnou součástí zakázky jsou i podmínky soutěže a vlastní realizace v podobě zadávací dokumentace a závazného návrhu smlouvy o dílo, na kterých nemocnice spolupracovala s MT Legal s.r.o., advokátní kancelář. Pokud půjde vše podle předpokladů, podání nabídek se očekává na začátku roku 2022.

TZ: Krajská nemocnice Liberec

Jan Mikulička
odborný zaměstnanec vztahů s veřejností
jan.mikulicka@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226324

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688