Patria (Patria Finance)
Akcie v ČR  |  18.11.2021 08:28:05

VIG ve čtvrtletí skoro zdvojnásobila zisk před zdaněním, upravuje odhad ročního pojistného


Vienna Insurance Group oznámila zisk před zdaněním za třetí čtvrtletí ve výši 124,7 milionu EUR proti 65,1 milionu před rokem. Meziročně jde o nárůst o 92 procent. Hrubé předepsané pojistné se meziročně zvýšilo o 8,6 procenta na 2,62 miliardy EUR.

Souhrn škodného poměru a nákladovosti skupiny VIG (combined ratio) skončil v závěru devíti měsíců roku na hodnotě 95,2 procenta a byl o 0,9 procentního bodu lepší než v předchozím roce.

"Zatím jsme bohužel ještě stále uprostřed globální pandemie, která nadále citelně omezuje společenský a ekonomický život i na našich trzích. Diverzifikovaná struktura a rychlé jednání na lokální úrovni nám však umožnila dobře řídit rozvoj pojišťovací činnosti. Skupina VIG prokazuje jistotu a stabilitu i v obtížných situacích. Také ekonomický vývoj v našem regionu střední a východní Evropy je na tom lépe, než se před několika měsíci předpokládalo. Jsme proto velmi optimističtí, že dosáhneme našich cílů pro rok 2021 a překročíme předpokládaný objem pojistného ve výši 10,4 miliardy EUR,“ uvádí generální ředitelka Elisabeth Stadler pozitivní průběžnou bilanci.

Společnost také potvrdila svoji prognózu na letošní rok, zisk před zdaněním stále vidí v rozmezí 450 až 500 miliony EUR a ukazatel combined ratio kolem 95 procent. Lepší je ale výhled pro hrubé předepsané pojistné, které společnost nyní předpokládá nad úrovní 10,4 miliardy EUR proti dosavadní prognóze kolem 10,4 miliardy.

"V souvislosti s hospodářským růstem bylo v regionu v průměru opět dosaženo předkrizové úrovně. Na základě toho skupina VIG očekává, že bude dosaženo cílů stanovených pro rok 2021, přičemž očekávaný objem pojistného v přibližné výši 10,4 mld. EUR bude pravděpodobně mírně překonán," uvedla také pojišťovací skupina v dnešním prohlášení.

Za prvních devět měsíců roku se pojistné zvýšilo o 5,1 procenta na 8 391 mil. EUR. Stejně jako v předchozích čtvrtletích zaznamenala vzestup všechna odvětví, s výjimkou jednorázově placeného životního pojištění, uvedla dnes firma. Nejvyššího nárůstu pojistného dosáhly segmenty Česká republika, Polsko a Rumunsko.

Vývoj akcí VIG na pražské burze za pět let do úterý 16. listopadu:

v

Zdroje: VIG, Bloomberg, Patria.cz

Patria.cz je investiční portál společnosti Patria Finance a.s. s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688