pardubickykraj.cz (Pardubický kraj)
Z regionů  |  01.09.2021 00:00:00

V Pardubickém kraji dnes přišlo poprvé do školy 5 600 dětí

Do prvních tříd základních škol nastoupilo v letošním školním roce v Pardubickém kraji přibližně 5 600 dětí.  A jako už tradičně, našli všichni prvňáčci na svých lavicích dárkový batůžek na přezůvky plný dárků hlavně s dopravně-bezpečnostní tématikou. Hlavním cílem této krajské kampaně je seznámit děti s pravidly silničního provozu a bezpečným pohybem na cestě do a ze školy. V několika školách předali členové krajské samosprávy batůžky osobně.

Hejtman Pardubického kraje Martin Netolický zahájil první školní den na Základní škole Vincence Junka v Dolní Čermné spolu se starostou Petrem Helekalem. „Především bych chtěl popřát dětem, jejich rodičům a učitelům, aby ten letošní rok byl o poznání klidnější a aby nebyla osobní výuka nijak narušena. Děti bez ohledu na věk potřebují být v kolektivu a ne před monitory svých počítačů. Ten možná částečně dokáže nahradit výuku, ale rozhodně ne stránku socializační,“ řekl hejtman Martin Netolický.

Prvňáčky přivítal poprvé ve školních lavicích i radní Pardubického kraje pro oblast školství Josef Kozel. Ten zamířil na Základní školu Heřmanův Městec, a to nejen v roli radního, ale i starosty města. „Moc si přeji, aby děti mohly do škol bez dalších podmínek. Aby i přes složitosti s nařízenými testy v úvodu školního roku všichni vše zvládli a bylo to to poslední, co si v novém školním roce s nemocemi připomenou. Moc bych to přál dětem, ale i jejich učitelkám a učitelům,“ sdělil radní Josef Kozel.

Tradiční dárkový balíček v podobě batůžku na přezůvky obsahuje reflexní předměty, bezpečnostní brožuru od společnosti BESIP, komiks o rodu Pernštejnů Pět století na zubra neplatí, časopis Můj vláček od Českých drah, rozvrhy hodin, omalovánky či další dárky od partnerů akce. Mezi ně patří Police České republiky, Hasičský záchranný sbor České republiky, Nemocnice Pardubického kraje a.s., společnosti KONZUM, Ravensburger, Saint-Gobain Adfors, Autoneum, Schaeffler Česká republika, ale také sportovní kluby BK JIP Pardubice a HC Dynamo Pardubice. „Součástí balíčku je také časopis Krajánek, který připravili studenti a absolventi pedagogických škol z našeho kraje. Zároveň jsme pro děti vytvořili jednoduchý list s informacemi o tom, jak poskytnout první pomoc,“ řekl krajský radní pro oblast školství Josef Kozel.

obrázky

Na Základní škole Vincence Junka v Dolní Čermné
Batůžek pro děti
Na Základní škole Vincence Junka v Dolní Čermné
Na Základní škole Vincence Junka v Dolní Čermné
Na Základní škole Vincence Junka v Dolní Čermné
ZŠ Heřmanův Městec
ZŠ Heřmanův Městec
ZŠ Heřmanův Městec
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688