mzv.cz (MZv ČR)
Export  |  19.08.2021 21:44:00

Na letošním veletrhu ve Wisconsinu české sportovní letouny nechyběly

Na letošním veletrhu ve Wisconsinu české sportovní letouny nechyběly

19.08.2021 / 21:14 | Aktualizováno: 19.08.2021 / 21:44

Projekt ekonomické diplomacie podpořil prezentaci českých výrobců malých sportovních letadel na veletrhu EAA AirVenture Oshkosh ve Wisconsinu. Veletrh se pravidelně koná uprostřed léta. Loňský ročník byl zrušen, ten letošní si však i přes výrazná omezení nenechalo ujít více jak 600 tisíc návštěvníků.

Ve světle rostoucích čísel počtu nakažených ve Spojených státech amerických byla podoba tradičního veletrhu EAA AirVenture Oshkosh ve Wisconsinu v letošním roce značně odlišná od předchozích ročníků. Veletrh se mohl uskutečnit, protože se přirozeně koná venku, přísné pandemické předpisy však znemožnily pořádání jakýchkoliv doprovodných akcí a cestovní restrikce značně znesnadnily zástupcům českých firem zúčastnit se veletrhu osobně. I přes tato úskalí měli čeští výrobci díky svým obchodním zástupcům ve Spojených státech možnost svá sportovní letadla na veletrhu prezentovat.

Generální konzulát České republiky v Chicagu prostřednictvím projektu ekonomické diplomacie podpořil prezentaci českých výrobců, kteří o spolupráci projevili zájem, a to v rámci mantinelů, které jim stávající ročník umožňoval. Namísto organizace semináře a společenského setkání s americkými partnery byla podpořena prezentace českých firem a zprostředkována inzerce českých výrobců malých sportovních letadel na velké obrazovce u hlavního vstupu do areálu veletrhu. „Myslíme si, že to výrazně pomohlo k orientaci našich potenciálních zákazníků směrem k našemu stánku a taktéž podpořilo povědomí o naší společnosti u zákazníků,“ popsal význam této podpory Ľuboslav Ondreička, Sales Manager společnosti Evektor, spol. s r.o.

Letošní ročník navštívilo okolo 608 tisíc návštěvníků, teprve potřetí v historii konání veletrhu návštěvnost překonala hranici 600 tisíc lidí, to vypovídá o vysokém zájmu, kterému se veletrh ve Wisconsinu těší. Konkurence v kategorii malých sportovních letadel (tzv. kategorie letadel S-LSA letadel do 600 kg váhy) je na severoamerickém kontinentu mimořádně vysoká, účast na veletrhu rozměru EAA AirVenture Oshkosh ve Wisconsinu má proto svůj význam. Generální konzulát v Chicagu proto plánuje prostřednictvím projektů ekonomické diplomacie české firmy v jejich dalším úsilí o dobývání amerického trhu i potvrzování stávajících pozic podporovat i v nadcházejících letech.

Podrobnější informace o veletrhu naleznete na stránkách: https://www.eaa.org/.

Galerie


Oshkosh 2021


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář






?
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688