Středočeský (kr-stredocesky.cz)
Z regionů  |  18.08.2021 00:00:00

Středočeský kraj pomůže čáslavské městské nemocnici, která omezuje provoz interny

Ilustrační foto.

Městská nemocnice Čáslav od dneška přestává přijímat nové pacienty na interní oddělení, od 1. září pak bude na daném oddělení dočasně pozastavena lůžková péče. Důvodem jsou dlouhodobé personální problémy. „O této situaci víme a snažíme se ji řešit už několik měsíců. Ačkoli byly signály, že se personální krizi podaří zvládnout, nakonec dochází k uzavření lůžkového oddělení interny. Středočeský kraj samozřejmě nenechá pacienty na holičkách. Spolu s předsedou představenstva kolínské a kutnohorské nemocnice Petrem Chudomelem jsme se shodli na tom, že obě naše nemocnice se o pacienty postarají, byť to bude pro náš personál velmi náročné. A budeme jednat i s dalšími zařízeními v okolí včetně sousedních krajů,“ uvedl krajský radní pro zdravotnictví Pavel Pavlík (ODS).

Na čáslavské interně je celkem 36 lůžek, aktuálně je obsazeno 26 z nich. O pacienty, kteří jsou tam v současné době hospitalizováni, je postaráno, a do konce srpna se předpokládá jejich propuštění. „Pro lékaře a sestry z kolínské a kutnohorské nemocnice to bude samozřejmě velmi náročná situace, nicméně jsme připraveni ji zvládnout a já za to všem našim zdravotníkům děkuji. V našich nemocnicích přijímáme taková opatření, aby péče o všechny pacienty byla zachována v maximální možné míře,“ uvedl předseda představenstva Oblastní nemocnice Kolín MUDr. Petr Chudomel. Současně chceme jednat o možnostech spolupráce i se zdravotnickými zařízeními nejen ve středních Čechách, ale i v sousedních krajích Vysočina a Pardubickém,“ zmínil radní pro zdravotnictví ing. Pavel Pavlík.

Omezení provozu čáslavské interny se dotkne i středočeské záchranky. „S ředitelem ZZS Středočeského kraje jsme jednali o tom, že pokud bude potřeba, dojde k posílení výjezdového stanoviště tak, aby časy dojezdů byly zachovány. Chceme všechny obyvatele Středočeského kraje, zvláště pak z Čáslavska, ubezpečit o tom, že dostupnost péče bude zachována. Děkuji personálu v našich nemocnicích, protože zatížení interních oddělení v Kolíně a Kutné Hoře bude velké,“ doplnil radní Pavel Pavlík.

Ambulantní interní péče pro vyřešení akutního problému bude od 1. září v čáslavské nemocnici zajištěna v rámci Interní příjmové ambulance ve všední dny od 7:30 do 15:30 hodin. Podle vyjádření čáslavské nemocnice probíhají intenzivní jednání a aktivity, které by měly nemocnici ve výhledu pěti měsíců stabilizovat.


Ilustrační foto. (Obrázek se otevře do nového okna)
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688