mzv.cz (MZv ČR)
Ze světa  |  12.07.2021 09:16:00

Účast ČR na zemědělské výstavě AgriTek v Kazachstánu

Účast ČR na zemědělské výstavě AgriTek v Kazachstánu

12.07.2021 / 09:08 | Aktualizováno: 12.07.2021 / 09:16

Velvyslanectví ČR v Nur-Sultanu uspořádalo ve spolupráci s Ministerstvem zemědělství ČR ve dnech 23. - 25. 6. 2021 v Nur-Sultanu projekt ekonomické diplomacie, v rámci kterého bylo prezentováno formou katalogové účasti 16 českých firem na zemědělské výstavě AgriTek. Akce přinesla konkrétní výsledky, mimo jiné v podobě podepsaného kontraktu na dodávku českého skotu do Kazachstánu.

Ve dnech 23. – 25. 6. 2021 se v Nur-Sultanu uskutečnila 16. zemědělská výstava AgriTek. Z důvodu hygienických opatření byl letošní ročník rozsahem menší, 73 vystavovatelů obsadilo 2 pavilóny. Bylo zakázáno organizování prezentací, slavnostní zahájení a vstup na výstaviště byl podmíněn naplněním řady ochranných opatření. Počet návštěvníků podle předběžných údajů dosáhl 2900. Tematicky byla výstava zaměřena na zemědělskou techniku a zařízení, hnojiva, semena, ochranu rostlin, technologie pro živočišnou výrobu, krmiva pro hospodářská zvířata, veterinární preparáty atd. Jednalo se o první výstavní akci v Kazachstánu od března 2020, bohužel po jejím ukončení vyvolala zhoršená epidemiologická situace v zemi opětovný zákaz výstav.

ČR byla na výstavě zastoupena stánkem Velvyslanectví ČR a Ministerstva zemědělství ČR. Účast byla organizována jako projekt ekonomické diplomacie MZV ČR. Na stánku prezentovali zemědělský expert velvyslanectví A. Lukašov a ekonomický diplomat L. Joza. Kromě obecných prospektů Ministerstva zemědělství ČR byly účastníkům rozdávány také prospekty a katalogy 16 českých firem, konkrétně: Bednar FMT s.r.o.; Benefit Management s.r.o.; Bioveta a.s.; Bovimeister CZ s.r.o.; Cattle Market s.r.o.; Danimpex s.r.o.; Dibaq a.s.; Dominant CZ s.r.o.; Farmet a.s.; Farmtec a.s.; Gretec s.r.o.; ISB Genetic s.r.o.; Mikrop Čebín a.s.; Tomáš Vak a Vesa Velhartice s.r.o. Jelikož konání výstavy bylo definitivně potvrzeno až 20. 5. 2021, nebylo z časových důvodů možné organizovat osobní účast českých firem z důvodu délky lhůty vydání kazachstánských víz, proto byla zvolena forma katalogové účasti. Vedle stánku ČR byl na výstavě umístěn také stánek Německa.

Přestože počet návštěvníků výstavy nedosáhl počtů obvyklých před pandemií, bylo zřetelné, že tento vývoj byl ve prospěch kvality návštěvníků. Ti výstavu navštívili, pouze pokud měli konkrétní a opravdový důvod. Na stánku ČR byl největší zájem o nabídku plemenného skotu. Na stánku proběhla jednání se 4 zákazníky, kteří poptávali celkem 1210 kusů a byl podepsán kontrakt na dodávku 182 jalovic odrůdy Simmental mezi místním odběratelem a kazachstánským zástupcem českého vývozce plemenného skotu. Zájem byl také o inkubační vejce, krmiva, semena, veterinární preparáty a zařízení pro farmy. Stánek ČR mimo jiné navštívili vedoucí představitelé Republikového plemenářského centra KZ, Svazu chovatelů drůbeže, Svazu rostlinné výroby či Centra pro přenos a komercionalizaci zemědělských technologií Kazachstánu.

Zpracoval: Mgr. Luboš Joza, ekonomický diplomat Velvyslanectví ČR v Nur-Sultanu


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688