Libor Stoklásek (Imperial Finance)
Investice  |  08.02.2021 22:00:44

Closing Bell (8. 2. 2021) – Muskova Tesla poslala Bitcoin na nová maxima

Zámořské akciové trhy otevřely nový obchodní týden v zeleném a na vlně optimismu posunuly svá dosavadní historická maxima. Pod rostoucími očekáváními schválení nového fiskálního stimulu posilovaly zejména sektory energií a financí. Dle logiky by zrychlení tempa vakcinace mělo vést k rychlejšímu otevření ekonomik a tedy k podpoře poptávky po energiích.

Cena americké ropy WTI dnes připisovala přes 2 % a dostala se na dosah psychologické úrovně 60 USD za barel. Společnosti Marathon Oil Corporation (MRO), Apache Corporation (APA) a Occidental Petroleum Corporation (OXY) prudce vzrostly o více než 9 %. Energetický sektor táhly vzhůru také akcie společnosti Exxon Mobil (XOM), které obdržely zvýšené doporučení od BNP Paris s odvoláním na plánované snížení nákladů společnosti. Finance patřily také k z nejziskovější sektorům, když akcie bank posilovaly pod růstem výnosů na amerických státních dluhopisech v očekávání fiskální expanze Joe Bidena v objemu 1,9 bilionu dolarů. Akcie Bank of America (BAC), Goldman Sachs Group (GS), Citigroup (C) připisovaly více než 2 %. Titul JPMorgan Chase (JPM) přidal 1 %.

Nejznámější kryptoměna světa, Bitcoin, dnes v průběhu dne posilovala o více než 14 % na rekordní maximum po sdělení Tesly, že do této kybernetické měny minulý měsíc investovala 1,5 miliardy dolarů. Generální ředitel společnosti Tesla Elon Musk se nejprve v prosinci zeptal na velké transakce generálního ředitele Microstrategy Michaela Saylora. Saylor v té době povzbuzoval Muska, aby alokoval hotovost z Tesly do BTC a udělal svým akcionářům milardovou laskavost. Společnost uvedla, že BTC koupila kvůli „větší flexibilitě pro další diverzifikaci a maximalizaci výnosů z naší hotovosti“. Kromě nákupu BTC Tesla očekává, že začne přijímat Bitcoin jako způsob platby za své produkty „v blízké budoucnosti, v souladu s platnými zákony a zpočátku v omezené míře, kterou můžeme nebo nemusíme po obdržení zlikvidovat.“ Díky tomu by se Tesla stala prvním významným výrobcem automobilů, který přijímá primární kryptoměnu jako platbu. Tento krok vyvolal bezprostřední otázky ohledně chování generálního ředitele Elona Muska na Twitteru v posledních týdnech, kde nepřímo pomáhal růstu cen kryptoměn, jako Bitcoin (BTC) a Dogecoin (DOGE), zveřejňováním pozitivních zpráv. Společnost Tesla (TSLA) zavírala seanci 1% růstem.

Ministryně financí Janet Yellenová s odvoláním na 779 tis. žádostí o podporu v nezaměstnanosti reportovaných v minulém týdnu v rozhovorech pro stanici CNN zdůraznila potřebu velkého a rychlého fiskálního stimulu. V USA se počet případů zpomalil z 235 na 87 tis. K datu dnešní obchodní seance bylo podáno více než čtyřicet dva milionů dávek vakcín.

Společnost Hasbro (HAS) poklesla téměř o 3 %, když ve svém hospodářském reportu za čtvrté čtvrtletí nedosáhla na odhady. Akcie čokolád Hershey (HSY) připisovaly 1% růst pod zprávami o ziskovém konci roku 2020. V sektoru technologií Apple (AAPL) oslaboval po zprávách, že společnost pozastavila rozhovory s Hyundai a Kia ohledně plánů na vývoj elektrického vozidla.

Očekávané hospodářské reporty v týdnu přednesou společnosti Cisco Systems (CSCO), Twitter (TWTR), General Motors (GM), Pepsi (PEP), Coca-Cola (KO), AstraZeneca (AZN) a Walt Disney (DIS).

Ing. Libor Stoklásek, MBA
Imperial Finance

Imperial Finance

Dynamicky smýšlející privátní investiční kancelář Imperial Finance nastoluje v českých podmínkách novodobé standardy moderní správy klientského kapitálu. Klientům nabízí komplexní správu portfolia s možností výplaty měsíčních výnosů. Kromě tradičních investičních nástrojů (akcie, měny, dluhopisy, nemovitosti) se zaměřuje na alternativní svět investic (kryptoměny, AOS, dotační a developerské projekty).

Investiční kancelář Imperial Finance sídlící v centru Brna zaštiťuje služby Imperial Invest Funds a Imperial Trade Capital, skrze které nabízí svým klientům, kromě nadstandardních služeb a výnosů, úplnou transparentnost, diverzifikované portfolio, přístup k moderním technologiím, příjemné zázemí investičních odborníků s mnohaletými zkušenostmi v oboru a dlouhodobou nadstandardní investiční nezávislost.

Více informací na: www.imperial-finance.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Investice:

Po 16:59  Silný obrat na trhu s kakaem X-Trade Brokers (XTB)
Po 16:48  Oslabí japonský jen na 160 USD/JPY? (video) X-Trade Brokers (XTB)
Po 16:38  Akciové trhy zahájily nový týden růstem (Komentář) Investiční bankovnictví (Komerční banka)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688