Patrik Madle (ČSOB)
Výsledky  |  14.01.2021 10:45:55

ČSOB Penzijní společnost oznámila rekordní zhodnocení účastnických fondů v doplňkovém penzijním spoření za rok 2020

Loňský rok přinesl řadu neočekávaných událostí, které měly přímý vliv na ekonomické dění celého světa. Pandemie významně ovlivnila akciové a dluhopisové trhy. Akciový trh byl i přes vysokou rozkolísanost pozitivní a ceny akcií rostly. Nejen díky tomu se dařilo všem účastnickým fondům v doplňkovém penzijním spoření. Nejvíce ČSOB dynamickému účastnickému fondu, který zhodnotil své prostředky o 49,34 procent od založení.

„Doplňkové penzijní spoření je stabilním produktem na českém trhu, který dokáže významně zhodnocovat prostředky svých klientů. Letošní rok je toho opět důkazem, a to i přes velké ekonomické změny způsobené pandemií. Nejlépe to dokazuje výsledek zhodnocení u ČSOB dynamického účastnického fondu, který dokázal zhodnotit prostředky klientů o více než 49 procent od svého založení“ oznámil Martin Vašek, generální ředitel ČSOB Penzijní společnosti.

Všech pět fondů, které ČSOB u produktu doplňkového penzijního spoření nabízí, zaznamenaly vysoký růst. Nejvíce se dařilo ČSOB dynamickému účastnickému fondu, který zhodnotil své prostředky o 49,34 procent. Zhodnocení ČSOB vyváženého účastnického fondu dosáhlo 26,88 procent. Zhodnocení ČSOB účastnického povinného konzervativního fondu dosáhlo 6,68 procent. ČSOB garantovaný účastnický fondu zhodnotil prostředky o 3,04 procent. Zhodnocení ČSOB pro penzi účastnického fondu dosáhlo 0,64 procent. Hodnoty jsou uvedeny od vzniku jednotlivých fondů v lednu 2013, v případě ČSOB pro penzi pak od srpna 2020.

„V roce 2021 počítáme s obnovením růstu HDP a normalizací situace. Nejistoty ohledně rychlosti oživení ekonomik a dalšího vývoje pandemie však nadále zůstávají vysoké a budou vyžadovat pokračování podpory ze strany centrálních bank a vlád,“ dodává k ekonomickým výhledům pro tento rok Martin Vašek.

„I v této složité době by lidé měli myslet na budoucnost a nespoléhat pouze na státní penzi. Zvlášť když perspektiva penzijního systému je daná naší negativní demografickou situací a absencí jakékoliv žádoucí reformy,“ doporučuje Petr Dufek, analytik ČSOB.

Doplňkové penzijní spoření založené na investování prostřednictvím účastnických fondů nabízí ČSOB již od roku 2013. Aktuálně jeho prostřednictvím spoří 208 038 klientů ČSOB. Spoření je možné založit plně online prostřednictvím www.csob-penze.cz/online-sjednani.

Přehled zhodnocení jednotlivých účastnických fondů ČSOB Penzijní společnosti

ČSOB penzijní společnost

Zhodnocení od vzniku fondu k 31.12.2020

Zhodnocení za rok 2020 k 31.12.2020

ČSOB účastnický povinný konzervativní fond

6,68 %

1,54 %

ČSOB vyvážený účastnický fond

26,88 %

4,21 %

ČSOB dynamický účastnický fond

49,34 %

6,51 %

ČSOB garantovaný účastnický fond

3,04 %

1,14 %

ČSOB pro penzi účastnický fond

0,64 %

-

Důležité upozornění: Hodnota majetku v účastnických fondech může stoupat i klesat, výnosy dosažené v minulosti nejsou zárukou výnosů budoucích. Před samotným rozhodnutím je nutné věnovat pozornost informacím o rizicích spojených se spořením v účastnictvím fondech, stejně jako dalším informacím, které jsou uvedeny vždy ve Statutu daného fondu a Sdělení klíčových informací – k dispozici na www.csob-penze.cz.

Skupina ČSOB je vedoucím hráčem na trhu finančních služeb v České republice

Skupina ČSOB je součástí mezinárodní bankopojišťovací skupiny KBC, která aktivně působí především v Belgii a v regionu střední a východní Evropy. Na českém trhu působí skupina ČSOB zejména pod obchodními značkami ČSOB, Era, Poštovní spořitelna, Hypoteční banka a ČMSS. Své služby skupina ČSOB poskytuje všem typům zákazníků, a to jak fyzickým osobám, tak malým a středním podnikům, korporátní a institucionální klientele. Do produktového portfolia skupiny ČSOB patří financování potřeb spojených s bydlením (hypotéky a půjčky ze stavebního spoření), pojistné produkty a penzijní fondy, produkty kolektivního financování a správa aktiv i specializované služby (leasing a factoring). Skupina ČSOB pečlivě naslouchá potřebám svých klientů a nabízí jim nikoliv produkty, ale nejvhodnější řešení. V rámci konceptu bankopojištění nabízí také produkty sesterské ČSOB Pojišťovny.

Více informací na: www.csob.cz

08.02. 14:33  Penzijní spoření u ČSOB (Adriana Horká)
15.01. 21:25  Zhodnocení ? (Mráza)
14.01. 20:51  Zhodnocení ? (laik)
14.01. 19:03  Zhodnocení ? (FMach)
14.01. 17:02  Výnos (Michal)





?
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688