Zdraví  |  21.11.2020 18:54:36

Tahle země neni pro mladý

Předvánoční poděkování premiérovi Babišovi  


„Vážený pane premiére, ANO. 

Naposledy sme se viděli v průhonický sokolovně, než ste šel do polityky. Rád bych s váma zas pokecal, ale je mi jasný, že toho máte moc. Tak aspoň píšu. Udělal ste moc dobře, že ste vzal toho premiéra. Nekecáte, makáte. Klidně byste moh s paní Monikou popíjet v Provánc Šato né dy paf. Místo toho se staráte, aby nám bylo líp. A taky že je. Možná by se to dalo ještě vylepšit. Rezervy sou. Je to daný taky tim, že máte smůlu na kamarády. Faltýnka si hřejete jak hada na prsou. Vojtěch byl kašpar. Prymula je guma, posedlej prachama. Ten novej ministr se snaží. V majlu mi vysvětloval, proč obchodníci protestujou proti patnácti metrům na osobu a krám. Psal, že se maj nad sebou zamyslet a nestrašit frontama, aby měli vyší tržby. Jasně že jim de vo prachy. Tady ale umíraj lidi! Bejt Blatným, tak se s nima vůbec nebavim. Řekněte mu, aby nebyl slušnej. Suprministr Havlíček zas plánuje velký rozvolňování. To mu snad hráblo. Měl byste ho srovnat. Problém je v tom, že ste moc hodnej. Myslíte jen na lidi. Rozdal byste poslední koblihu. Tak už to dál nejde. Musíte přitvrdit. Mám pár návrhů. Snad se vám budou hodit.

Těch patnáct metrů na osobu a krám je dobrej nápad. Mělo by se to zavést i v MHD. Spočítal sem, že na jeden vagón metra nebo tramvaje by vyšly tak dva lidi. Jasně že v rouškách, s dezinfekcí a negativním testem. Nákupy by se daly vošetřit tak, že by se zákaz vycházení střídal s votevírací dobou vobchodů. Většina lidí je stejně tlustejch a maj plný špajzky. Nouzovej stav nechte nafurt. Jeden nikdy neví, co se může zvrtnout. Kultura a sport jsou naprd. Stačej v telce. Školy bych nechal zavřený. Haranti se stejně nechtěj učit. Když tak onlajn z postele. Navíc sou vohniskem nákazy. Nejnebezpečnější sou ty bezpříznakový. Nic jim není, vypadaj zdravě, přitom vostošest roznášej virus. Vohrožujou starý učitelky, babičky, dědečky. Nás! Dyť je nám objema přes šedesát. Stáří je naše budoucnost a tahle země neni pro mladý. Nech si to všeci uvedomí.

Hodně mě zklamal Honza Hamáček. Káže vodu a pije pívo (nebo to byl Jurečka?). V parlamentu volal, aby se lidi nesetkávali. To podepisuju. Setkávání je největší zlo. Sedmnáctýho sem byl na Národní. Valily se tam davy lidí, většina bez roušky, u Národního divadla zpívali hymnu na plnou hubu. Policajti tam stáli jak trubky, nikoho nebuzerovali, nemlátili. Z policajtskejch aut dokonce pouštěli Kubyšku a Kryla. Za to by měl Hamáček okamžitě letět.

Problém je taky v tom, že se vůbec neřeší dodržování vládních vopatření v domácnosti. Lidi se tam normálně stýkaj, nemaj roušky, nedezinfikujou se. Nevím jak paní Monika, ale moje stará si při žehlení zpívá. Kolikrát sem ji říkal, že se to nesmí. Všecko marný. O sexu škoda mluvit. S tím se musí něco udělat. V bytech by se mohly namontovat fotopasti. Taky by měl každej kdo podá informace dostat odměnu. Dětem by se moh při onlajn výuce připomenout Pavlík Morozov.

V týdle těžký době je ze všeho nejdůležitější dobrej ministr zdravotnictví. Mě by se nejvíc líbil Jarda Flégr. Známe se. Sme stejnej ročník. Je to sympaťák. Celej život se věnuje parazitům. To se hodí. Je světová kapacita v revoluční nekrologii. Nebo jak se ta věda menuje. Je neuvěřitelný, jak dokáže předvídat budoucnost. Začátkem září, kdy hygienici uklidňovali, Jarda věděl, že přijde katastrofa, bude padesát tisíc mrtvejch, že je potřeba zavřít školy. Lámal sem si hlavu, kam na ty informace chodí. Až jsem na to přišel. On je vidí v křišťálový kouli! Všim sem si, že máte podobnou. Nebo si ji pučujete?

Kdyby nemoh Jarda Flégr, tak skvělej by byl kamarád Venca Hořejší. Profesor. Kapacita v imunologii. To je něco s vobranou. Venca vidí skoro stejně daleko jako Jarda Flégr. Přitom žádnou kouli nemá. To vím nabeton. Jen mikroskop. Na podzim předpověděl, že tady budou tisíce mrtvejch, nebudou stačit rakve, mrtvoly budou odvážet chladírenský vozy. Moc nechybělo. Co neni, muže bejt. Teď radí všechny testovat a školy nechat zavřený. Na něj dejte. Ví, co řiká. Co ho znám, tak pořád myslí. A vždycky něco vymyslí. Českou hlavu, co ste mu dal, a mega k tomu, si moc zaslouží.

Výbornej je taky doktor Kubek, prezident lékařský komory. Moudrej, vzdělanej, laskavej. De mu vo lidi. Kolikrát vám už řikal, abyste udělal tvrdej lokdaun. Zavřel školy, obchody, služby… Jako v Izraeli. Jinak tady všichni pomřeme. Navíc mluví za všechny doktory (Až na chřipečkáře Žaloudíka, Pirka, Šmuclera, Honzáka, pár pomatenejch homeopatů a psichosomatiků. S těma by se mělo zatočit). Na ministra zdravotnictví je Kubka škoda. Skvělej by byl na Hradě. Až vodejde Miloš Zeman. Jestli někdy vodejde.

Na vakcínu se těším jak malý děcko. Hned bude líp. Nebudou potřeba roušky. Budu si moc zajet do německýho lídlu na nákup, zaletět na dovolenou k moři. Ta od Pfajzra má prej účinnost 95 %. Jsem zvědavy, co ministr Blatny zvoli, bo aj u Pfajzra možu sedět voli. Pětadevadesat procent, to mi přide slabe, bo co není stopro, to mě dycky smoli.

Děkuju vám za všecko, co pro nás starý děláte. Jak se staráte, abysme se měli líp. Taky za vánoční dárek. Pět tisíc káčé, co ste prosadil pro nás seniory, abysme si mohli koupit roušky a dezinfekci, určitě bodne. Patnáct miliard navrch k dvoubiliónovýmu státnímu dluhu je jak když plivne do moře. To nás už pálit nemusí. A mladý ať si to vyžerou.

Veselý vánoce, pozitivní energii, negativní testy a co nejúčinější vakcinu vám, paní Monice i celej vaši rodině. Ať je v novym roce všecko křišťálově čistý. Váš. J. H. “

 
21. 11. 2020, psáno pro blog.aktuálně.cz

MUDr. Jan Hnízdil

MUDr. Jan Hnízdil je atestovaný internista a rehabilitační lékař. Vystudoval 1. LF UK v Praze, po absolutoriu pracoval jako odborný asistent katedry tělovýchovného lékařství FTVSUK, kde spolupracoval s Ludmilou Mojžíšovou na výzkumu léčby funkční sterility a dětské skoliózy prostředky rehabilitace a léčebné tělesné výchovy.

Deset let vedl rehabilitační oddělení Všeobecné fakultní nemocnice v Praze. Do roku 2013 působil v Centru komplexní péče v Dobřichovicích. Externě přednáší problematiku dopingu a sportovní zátěže na 3. LF UK v Praze. Je členem akreditační komise Ministerstva zdravotnictví ČR pro psychosomatiku.

Založil centrum komplexní medicíny „Hnízdo zdraví“. Je autorem či spoluautorem řady publikací.

Více informací najdete na: www.hnizdozdravi.cz

23.11. 14:08  Hnízdo všech šarlatánů (Bejvoč)
23.11. 14:05  Hnízdo všech šarlatánů (BS)
23.11. 13:52  Hnízdo všech šarlatánů (Bejvoč)
23.11. 13:29  Hnízdo všech šarlatánů (BS)
22.11. 06:49  tato civilizace nemá budoucnost (Pavel valeš)

Poslední zprávy z rubriky Zdraví:

Čt 11:50  Rakouské ženy žijí déle ve špatném zdravotním stavu OPOJISTENI.CZ (OPOJISTENI.CZ)
23.04.2024  OCT: nový pohled do oka přinesl revoluci v diagnostice OCP (Oční centrum Praha)
20.04.2024  V Česku ani v EU jako celku nedošlo za únor 2024 k nadúmrtí Markéta Höfferová (Kurzy.cz)
15.04.2024  Podmořský svět, který léčí Redakce (Bydlet.cz)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688