cryptokingdom.tech (Crypto Kingdom)
Ze světa  |  18.08.2020 00:00:00

Ukrajina ve spolupráci s Binance odhalila masivní praní peněz

Ukrajina ve spolupráci s Binance odhalila masivní praní peněz

18.08.2020 / Crypto Kingdom

Největší směnárna kryptoměn na světě odhalila ve spolupráci s ukrajinskými policejními složkami celé systémy praní peněz, skrz které bylo přepráno až 42 000 000 dolarů. Součástí těchto peněz byly i prostředky získané při tzv. ransomware útocích.

Ransomware představuje typ útoku, kdy je do počítače zanesen software, který je designován tak, aby uživateli počítače blokoval přístup k systému do té doby, dokud nezaplatí jakési výkupné.

O útoku informovala přímo burza Binance a to k dnešnímu datu. Podle tohoto vyjádření pak za útokem stála skupina Ukrajinců, kteří takto prali peníze v kryptoměnách již od roku 2018. K zatčení prvních z nich pak mělo dojít již v červnu letošního roku. Útočníci se podle všeho měli soustředit primárně na Ukrajinu, ale některé z útoků byly i na globální škále. Bohužel jsou však burza i ukrajinská vláda neochotné v uvádění více informací o útočnících a dalších zúčastněných entitách.

Bulletproof Exchangers

Dostihnout útočníky se povedlo právě na základě spolupráce burzy Binance s ukrajinskými policejními silami. Jedná se tak o součást programu Binance s názvem Bulletproof Exchangers. Jeho smyslem je sledovat transakce prováděné z burzy Binance všemi podezřelými entitami.

K takovému vyšetřování mají v Binance dokonce vlastní oddělení, které nese název Binance Sentry. Tomu pak navíc pomáhá analytická divize Binance s názvem Security Data Science. Binance tak podobným způsobem pomohly již v minulosti např. britským vyšetřovatelům.

Jak nakoupit bitcoin?

CryptoKingdom.cz

Jsme mostem mezi starým a novým světem. Provedeme tě světem kryptoměn a ukážeme ti cestu k největší příležitosti 21. století.

Crypto Kingdom je největší kryptoměnová komunita na CZ/SK scéně. Pomohli jsme již několika tisícům začátečníků se v kryptoměnách zorientovat.

Připoj se k nám a my tě provedeme: https://start.cryptokingdom.tech

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec