cryptokingdom.tech (Crypto Kingdom)
Kryptoměny  |  29.07.2020 12:22:40

Ruská centrální banka stále označuje kryptoměny za nástroj pro kriminálníky

Ač se v poslední době mohlo zdát, že se pozice kryptoměn v Rusku upevňuje a regulátoři se k nim začínají stavět stále víc a víc pozitivně, ruská centrální banka volí přístup úplně opačný. O kryptoměnách se totiž stále vyjadřuje takovým způsobem, že je označuje za nástroj kriminality.

V Rusku nedávno prošel velice důležitý zákon, který přisuzuje kryptoměnám legální status. Ten sice stále neumožňuje využití kryptoměn jako platební metody, stále však vytvořil prvotní rámec pro jejich regulaci. V nejbližší době bychom se taky měli dočkat zákona dalšího, který by již reálně konkretizoval žádoucí chování v této oblasti. I když potom nelze brát zákon jako pro kryptoměny čistě pozitivní, můžeme alespoň pevně věřit, že zákony navazující již budou.

Ruleta, pyramidy či praní peněz

Součástí nové legislativy je i přisouzení pravomoci centrální bance, která se stane oficiální entitou kontrolující aktivity v oblasti kryptoměn a emisi nových digitálních měn. I když pak na tomto rozhodnutí není nic zvláštního, strach nám můžou nahnat vyjádření představitelů ruské centrální banky, kteří se o kryptoměnách nevyjadřují rozhodně ani v nejmenším v dobrém. Za zmínku stojí např. vyjádření prvního zástupce guvernéra, který v živém vysílání na Youtube vyjádřil své pochybnosti o kryptoměnách, které by měly reflektovat i postoj centrální banky samotné.

„The Bank of Russia se jako regulátor drží názoru, že nákup kryptoměn není investicí. Jedná se spíše o jakousi finanční pyramidu či ruletu, která se nevztahuje k finančním trhům. Proto by vláda ani prostředníci z oblasti financí neměli podporovat občany k nákupu kryptoměn.“

Mimo to zmínil i to, že jsou dle nich kryptoměny jako bitcoin užívány k praní peněz a podobným, a tak je centrální banka jednoduše nemůže podporovat. Můžeme tak jen doufat, že se nová regulace bude stavět ke kryptoměnám pozitivněji a Rusko začne vývoj spíše podporovat než brzdit.

CryptoKingdom.cz

Jsme mostem mezi starým a novým světem. Provedeme tě světem kryptoměn a ukážeme ti cestu k největší příležitosti 21. století.

Crypto Kingdom je největší kryptoměnová komunita na CZ/SK scéně. Pomohli jsme již několika tisícům začátečníků se v kryptoměnách zorientovat.

Připoj se k nám a my tě provedeme: https://start.cryptokingdom.tech

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Kryptoměny:

Pá 19:02  Marcolla (WOOD & Company): JPMorgan je jedním z lídrů v oblasti tokenizace aktiv a.. Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
Pá 17:43  Kam investuji ? Martin Stránský (WBTCB)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste