zlin.eu (Zlín)
Z regionů  |  28.07.2020 00:00:00

Město Zlín získalo stavební povolení na rekonstrukci tržiště Pod Kaštany



Město získalo stavební povolení na rekonstrukci tržiště Pod Kaštany

publikováno: 28.7.2020

Zlín - Dlouho očekávaná a připravovaná rekonstrukce zlínského tržiště Pod Kaštany vstoupila po letech jednání a připrav do závěrečné a nejzásadnější fáze. Zlínská radnice má vydané platné stavební povolení.

„Technická příprava rekonstrukce tržiště již probíhá, další část kroků bude pak zahájena na podzim. Se samotným uzavřením tržiště a následnou rekonstrukcí počítáme na jaro příštího roku. Po dobu rekonstrukce se tržiště přesune jen přes silnici na parkoviště u bývalého Rya,“ prozradil náměstek primátora pro správu majetku a rozvojové plochy Pavel Brada. 

Vhodnou lokalitu pro dočasné umístění konzultovala radnice i s obyvateli, kteří se mohli k tématu vyjádřit formou ankety. Zvažoval se i prostor před bývalým Priorem. Po rekonstrukci nahradí stávající stoly designové zastřešené pulty a sezonní stánky na zimu. Celé tržiště bude rozděleno na tzv. malý každodenní trh, který se bude odehrávat v prostorách dnešního tržiště a tzv. velký trh, kdy se prodej rozšíří do ulice Soudní. Zde by mohl prodej probíhat o vánočních či velikonočních svátcích, případně v sobotu.

„Současné tržiště již naprosto neodpovídá vzhledově ani funkčně moderním trendům. Jsem rád, že se nám konečně podařilo získat pravomocné stavební povolení. Chceme, aby občané Zlína pravidelně na trh chodili a mohli zde koupit skutečně kvalitní, farmářské potraviny. Naším cílem je, aby se zde prodávaly lokální produkty přímo od výrobců. V tomto směru chceme i upravit tržní řád a omezit či zamezit přeprodej zboží ze supermarketů. Po rekonstrukci dojde i k vizuálnímu propojení tržiště s přilehlým parkem. Chceme, aby lidé měli důvod trávit čas v centru, ať už na zrekonstruovaném tržišti nebo přilehlém zámku. Na tržišti by měla být i fontána s pitnou vodou a vodní prvek. Veřejnosti již brzy představíme finální vizualizaci tržiště,“ doplnil Pavel Brada.

Na novém tržišti budou mít stánkaři k dispozici mimo jiné elektrické zásuvky, což umožní prodávat i zboží, které by se bez chladicích boxů kazilo. Nové budou také vodovodní přípojky do stánků. V areálu nového tržiště budou i toalety, které na tržišti doposud chyběly. V souladu s dnešními trendy nebude dešťová voda končit v kanalizaci, ale bude se vsakovat do zeleně. Návrh počítá s více než stovkou prodejních míst na více než 900 metrech čtverečních prodejní plochy. Práce mají probíhat v příštím kalendářním roce.

 

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688