Patria (Patria Finance)
Investice  |  07.02.2020 22:10:24

Konec týdne v červených číslech

Závěr týdne byl na zámořských trzích ve znamení reportu dat z trhu práce, který více méně potěšil. Nově vzniklá pracovní místa narostla více než se očekávalo, konkrétně o 225 000, zatímco trh počítal pouze s nárůstem o 165 000. Růst mezd o 3,1 % meziročně sice také překvapil pozitivně, přesto to ale znamená zpomalení tempa růstu a k pozitivnímu sentimentu tak přidává pouze neznatelně. Negatiním překvapením je také to, že přes nad očekávání dobrý nárůst „payrolls“ vzrostla nečekaně i míra nezaměstnanosti. Po celotýdenní rally tak dnes chyběl další impuls, který by poslal trhy dál vzhůru a konec týdne byl ve znamení menší korekce. S poklesem jsou pak spojeny čerstvé komentáře, které opět skloňují obavy z dopadu koronaviru na čínskou ekonomiku. Investoři jsou od pondělního kroku čínské centrální banky přesvědčeni, že centrální bankéři po celém světě jsou připraveni zasáhnout, pokud by koronavirus začal rapidně šířit po světě, stejně jako panika s ním spojená ve světě finančním.

Včera po uzavření trhu svými výsledky konečně pozitivně překvapil Activision Blizzard, který se dnes obchodoval i přes 4 % v plusu. Nakonec uzavřel obchodní seanci se ziskem střízlivých 2,1 %, naznačil ale vyhlídku pozitivního vývoje v tomto roce. Volatilní obchodování prozatím provází společnost Casper Sleep, která vstoupila na burzu včera a dnes se jí propadem o 15,7 % podařilo odevzdat více, než byly její včerejší zisky po IPO (včerejší IPO cena 12 USD x dnešní závěr 11,49 USD). Do třetice se zadařilo akciím Uber Technologies, což je jedna ze společností, které vstoupily na burzu aniž by vydělávaly. Investory překvapily jak čísla reportovaná za poslední kvartál loňského roku, tak i oznámení, že do zisku by se Uber mohl dostat již koncem tohoto roku, což je dříve, než se původně předpokládalo. Akcie reagují růstem 9,6 %.

Na ropném trhu proti sobě i nadále bojují dvě protichůdné tendence. Na nabídkové straně je to obava z výpadku spotřeby ropy a tedy tlak na pokles ceny. Na druhé straně jsou to spekulace, že kartel OPEC s podporou Ruska zaškrtí nabídkovou stranu ve snaze cenu ropy zvednout. Dnes vyhrává první tábor, když cena ropy WTI na světových trzích poklesla o 1,1 %.

Patria.cz je investiční portál společnosti Patria Finance a.s. s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Investice:

Pá   0:16  2. května: Tohle potřebujete vědět (nejen) o čtvrtečním obchodování na Wall Street Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
Čt 19:59  Mnoho povyku pro nic (Tématické reporty) Investiční bankovnictví (Komerční banka)
Čt 19:50  Qualcomm po výsledkovém reportu posiluje o 6,50 %📈 X-Trade Brokers (XTB)
Čt 18:48  Návrat hodnotových akcií a důležitost definic Patria (Patria Finance)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688