Cyrrus (Cyrrus)
Investice  |  04.03.2019 11:10:26

Akciové trhy minulý týden lehce v plusu. Tento týden hlavně o jednání USA s Čínou, všelidový sjezd v Číně a ECB

 
Akciové trhy minulý týden při pohybu ze strany na stranu uzavřely v mírném plusu. Hlavní vzpruhou pro akciové trhy jsou nyní naděje na odklad navýšení cel mezi USA a Čínou.   V tomto týdnu v Číně proběhne všelidový sjezd – premiér oznámí cíl pro HDP.    Budou zveřejněna datatrhu práce USA a  ECB představí novou prognózu a může indikovat další dodávky likvidity.

Dva nejmenované zdroje uvedly, že USA a Čína jsou blízko dohody o odstranění cel. Datum pro setkání presidentů USA a Číny, kde by k dohoda měla být završena, nebylo zatím stanoveno. Wall Street Journal uvedl, že by k tomu mohlo dojít blízko 27. března.

Z hlediska makroekonomických dat půjde o zajímavý týden, po poklesu ISM indexu z oblasti výrobní bude zveřejněn nevýrobní protějšek. Na konci týdne budou zveřejněna ostře sledovaná data z trhu práce. 

     
  • Akciový index S&P 500 se minulý týden pohyboval ze strany na stranu. V souhrnu v minulém týdnu vzrostl o 0,39 %, přičemž poslední obchodní den přidal 0,69 %.
  •  
  • Dolar proti euru minulý týden mírně ztrácel na EUR/USD 1,362.
  •  
  • ISM index ve zpracovatelském průmyslu za únor klesl na 54,2 bodu z předchozích 56,6 b., když se čekalo 55,8 b. Výsledek je stále nad 50 body a tudíž v indikuje expanzi výrobního sektoru. Naopak mnohem silnějším zlepšením oproti očekávání překvapila spotřebitelská důvěra
  •  
  • Pozitivně naopak překvapil výsledek HDPUSA za čtvrté čtvrtletí s růstem 2,6 % č/č anualizovaně, když se čekalo jen 2,2 %.
  •  
  • Na akciovém trhu byl vývoj smíšený.
  •  
  • Tento týden bude sledován výsledek ISM indexu ze sektoru služeb, kde se čeká zlepšení na vysokých 57,3 bodu ze současných 56,2 b. Na konci týdne pak vyjdou ostře sledovaná datatrhu práce za únor (non-farm payrolls). Po silném lednovém nárůstu o 304 tisíc, se čeká menší nárůst o 185 tisíc. Slabší údaj by pravděpodobně znamenal další oslabení dolaru.

 

             
 

Hlavní událostí týdne v Evropě bude pravděpodobně zasedání Evropské centrální banky. Změnu úrokových sazeb lze vyloučit. Nová prognóza bude pravděpodobně pesimističtější a zapadne do kontextu oddalování očekávání trhu ohledně budoucího zvyšování úrokových sazeb. Zápis z minulého jednání ECB ukázal, že ECB analyzuje potřebu dalších nabídky levné likvidity a právě to by mohlo zasedání tento týden vyjasnit, případně by nové TLTRO’s mohly být i oznámeny.

 

 

  


Společnost CYRRUS, a.s., je licencovaným obchodníkem s cennými papíry a jednou z největších makléřských společností v České republice. Obchodování na finančních trzích zahrnuje mnoho specifických činností. Nejsme jen broker. V současnosti vám skrze naše další společnosti dokážeme pomoct s hledáním strategického investora, rozvojem vašeho podnikání pomocí dotací, obchodováním v cizích měnách i s marketingem.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Investice:

Út 17:29  Naučili se už Češi investovat – seriál ČSNF - 1. díl Lukáš Hrma (ČSNF SICAV, a.s.)
Út 16:48  Akciové trhy: Pražská burza v dubnu rostla, většina ostatních oslabila - Komentář Investiční bankovnictví (Komerční banka)
Út 16:45  Ethereum pod úrovní 3000 USD X-Trade Brokers (XTB)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688