TNBiz (TN.cz)
Z domova  |  15.11.2018 14:16:56

Lidé proti Babišovi: Demonstrace budou po celém Česku.

Na kauzu údajného únosu Babišova syna, která v minulých dnech otřásla republikou, reagují lidé v celé zemi. Ve čtvrtek večer je na Václavské náměstí svolaná demonstrace. Účastníci budou požadovat premiérovu okamžitou demisi. Různé happeningy se plánují i v rámci svátku 17. listopadu.

Ve čtvrtek v 19 hodin vypukne demonstrace, které se mají zúčastnit desetitisíce lidí. "Požadujeme demisi Andreje Babiše!" zní heslo. Setkání mělo původně proběhnout na Malostranském náměstí, ale protože zájem o účast na demonstraci byl enormní, byly protesty nakonec přesunuty přímo do centra Prahy na Václavské náměstí.

V Brně se chystají happeningy v rámci oslavy svátku 17. listopadu. "Podporujeme snahu opozičních stran vyvolat hlasování o nedůvěře vlády. Apelujeme na ČSSD, aby vzali rozum do hrsti, udělejte státnické gesto!“ hlásají organizátoři. "Není v pořádku, aby nám vládl trestně stíhaný agent StB, kterého se týká stále více nevyřešených kauz," myslí si hlavní představitelé organizace dobrovolníků Společně Brno.

Akce, na kterých účastníci požadují premiérovu demisi, budou pokračovat v sobotu 17. listopadu i v hlavním městě. Ve 14.30 vyjde z Hradčanského náměstí protestní pochod. Tisíce lidí půjdou přes Národní třídu až na Staroměstské náměstí, kde by se v 16 hodin měla uskutečnit další demonstrace. "Chceme žít v normálním slušném státě, ne v Palermu. Chceme slušné Česko. A chceme demisi!" píše se na stránkách akce.

Ozvat se však chtějí i Babišovi podporovatelé. Na 19. listopadu je v Praze dokonce naplánované i setkání na podporu premiéra s názvem Andreji, nedej se a vydrž!. Podle počtu nahlášených účastníků na Facebooku se akce ale zúčastní jen několik desítek lidí. "Nechceme, aby v České republice nastal chaos a padla vláda," požadují organizátoři, kteří se chtějí sejít na Malostranském náměstí v 17 hodin.

Na pokojný průběh demonstrací bude dohlížet také policie. V případě potřeby hodlá i korigovat dopravu. Dopravní omezení zatím podle policie nejsou hlášena.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688