Michal Dvořák (TradeCentrum)
Okénko investora  |  17.10.2018 13:51:38

Xiaomi má nakročeno k ovládnutí indického trhu, a to nejen v oblasti chytrých telefonů

  

Náhlého růstu čínského výrobce smartphonů Xiaomi v Indii by se měly obávat firmy mimo odvětví chytrých telefonů. Společnost pomalu rozšiřuje své působení v Indii – od smartphonů až po televizi a nyní se rozhodla vstoupit do finančního sektoru v oblasti půjček.


Společnost Xiaomi nyní plánuje proniknout do spotřebitelského financování a korporátních půjček. Využít by k tomu měla nebankovní finanční společnost (NBFC), jak uvedla nejnovější zpráva India Economicstimes. Nová společnost Xiaomi Financial Services India brzy požádá o licenci Reserve Bank of India, aby mohla podnikat jako NBFC.

Xiaomi Financial Services plánuje poskytovat úvěry spotřebitelům na nákup elektroniky, domácích spotřebičů, produktů životního stylu, vozidel, nábytku, nářadí a kancelářského vybavení a poskytovat úvěry podnikům, nebo jiným korporátním subjektům. "Za účelem nákupu zboží a majetku jakékoliv povahy", podle informací poskytnutých Čínskou firmou.

V květnu letošního roku Xiaomi ve spolupráci s úvěrovou platformou KrazyBee zahájilo poskytování svého prvního úvěrového produktu v Indii na lince pro poskytování mikro úvěrů Mi Credit, který nabízí v Číně.
Xiaomi začalo v Indii jako online prodejce levných smartphonů, ale za několik let předběhlo vůdčí společnost Samsung. Nyní se snaží rozšiřovat segment o inteligentní televize a oznámilo výrobu televizorů Mi LED v Indii.

Xiaomi spolupracuje s firmou Dixon Technologies na založení výrobního závodu v Tirupati v oblasti Andhra Pradesh, který by měl zabírat plochu přes 32 akrů a bude zaměstnávat více než 850 lidí.
Rozsáhlé plány rozvoje Xiaomi mohou v budoucnu zahrnovat mnoho dalších produktů. Žádost regulačnímu orgánu poukazuje na velké ambice a je současně hrozbu indickým výrobcům. Xiaomi plánuje prodej elektrických a jiných vozidel, notebooků, herních konzolí, počítačových doplňků, produktů životního stylu, síťového vybavení, oblečení, hraček, batohů a kufrů a výrobků pro vaření a kuchyň. Již několik z těchto produktů prodává v Číně.
Xiaomi chce použít část svého kapitálu, který získala v červnovém IPO v Indii, zejména proto, aby vybudoval ekosystém internetových služeb, vytvořila více startovacích investic a vybudovala v Indii zařízení pro IoT, uvedl v srpnu Manu Kumar Jain.

Řekl, že 30 procent ze 4,5 miliardy dolarů získaných v IPO bude použito pro výzkum a vývoj, 30 procent pro budování platformy IoT, 30 procent pro globální expanzi a zbývajících 10 procent pro různé výdaje. Xiaomi v Indii nepotřebuje významné vnější investice, protože je již zisková.
Dále také buduje řadu internetových služeb, mezi něž patří aplikace jako MiMusic a aplikace pro sdílení souborů Mi Drop i aplikace pro nákup MiBrowser a MiStore. Jeho úvěrové operace budou součástí tohoto plánu.
Společnost Xiaomi investovala do 10 start-upů, z nichž několik se přizpůsobilo strategii budování internetových služeb, jako je sociální síť Sharechat, platforma pro digitální obsah Hungama a poskytování úvěrů Krazybee a již poskytuje produkty ve spolupráci s těmito společnostmi.

Michal Dvořák

Je hlavním analytikem společnosti Tradecentrum. Od roku 2013 je rovněž výkonným ředitelem EFEKTA finance SE se specializací na Corporate finance a Supply Chain Management a Credit insurance. Od roku 2017 se podílí na tvorbě algoritmů pro vysokofrekvenční obchodování. Dříve pracoval v řízení rizik KUREG Úvěrové pojišťovny, ve Factoringu České spořitelny a v Leader Investments, kde byl dealerem na devizovém trhu.




Tradecentrum

Je licencovaným obchodníkem, který poskytuje investiční poradenství v řadě zemí světa a poskytuje globální přístup na trhy. Klienti mají možnost obchodovat širokou škálu finančních instrumentů.

To, co je dělá výjimečnými, je především profesionální a individuální přístup ke klientům, kteří jsou naší prioritou a nedílnou součástí naší společnosti.

TradeCentrum je registrovaná obchodní značka Goldenburg Group Limited, což je kyperská investiční firma (CIF) pod dohledem a regulací Kyperskou komisí pro burzy a cenné papíry (CySEC) s CIF Licencí číslo 242/14.

Více informací na: tradecentrum.com

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Okénko investora:

Čt 17:28  Elektromobily již nejsou “in”?! Hrozí Tesle další propad? Petr Lajsek (Purple Trading)
Čt 14:00  Live and Work – Životní styl nové generace Michal Brothánek (AVANT IS)
St   9:19  2024 je rokem voleb, co to znamená pro akcie? Mgr. Timur Barotov (BHS)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688