Pavel Ryba (Golden Gate CZ)
Okénko investora  |  31.07.2018 08:25:11

České firmy nezveřejňují hospodářské výsledky

Výsledky hospodaření za rok 2017 stále neuveřejnila drtivá většina českých společností. Zákonný termín přitom uplyne právě dnes 31. července. Za rok 2016 účetní dokumenty do sbírky listin neuložilo 65 % firem. Ani jednou z posledních šest let informační povinnost nesplnilo 25 % firem, tedy více než 124 tisíc subjektů. Vyplývá to ze statistik poradenské společnosti Bisnode.

Přestože jde o zákonnou povinnost, neférové firmy zůstávají bez postihu. Současná situace proto vytváří nerovné podmínky pro podnikání a paradoxně škodí poctivým podnikatelům, kteří své povinnosti plní. „Zákazníci i obchodní partneři by měli znát reálný stav firmy, u které investují nebo s ní obchodují. Když to některé firmy nedělají, narušují trh a lžou lidem. Pro rozhodování u investic je důležitá objektivita informací. Pokud to nedělá konkurence, je porušena základní podmínka pro férové podnikání. Jen ziskové a kapitálově silné společnosti jsou schopny zhodnotit investice,“ upozorňuje předseda představenstva Golden Gate Vladimír Brůna a dodává, že na trhu s investicemi do drahých kovů jsou jen tři firmy, které svá data zveřejňují, zbytek nikoli.

Maximální otevřenost

V Golden Gate klademe na transparentnost a maximální otevřenost velký důraz, proto své ekonomické výsledky pravidelně uveřejňujme i nad rámec povinností. Naši výroční zprávu za rok 2017 i za minulá léta si můžete přečíst na webových stránkách www.goldengate.cz v sekci „O nás“ nebo v naší klientské zóně. Naše tržby v prvním pololetí roku 2018 dosáhly 689 milionů korun. Celkem jsme letos prodali 533 kg investičního zlata a 6 747 kg stříbra, což znamená meziroční nárůst prodeje stříbra o 69 %. Zároveň evidujeme 21% nárůst počtu uzavřených spořicích smluv. V lednu 2018 překonal součet cílových částek spoření našich klientů sumu 10 miliard korun, v červnu 2018 už dosáhl 11,5 miliardy.

Naši klienti

Náš typický klient si ze svých příjmů pravidelně odkládá měsíčně obnos ve výši 1 500 korun do spoření s průměrnou cílovou částkou kolem 750 tisíc korun. Klienti Golden Gate soustavně využívají možnosti mimořádných splátek v období poklesu cen drahých kovů, na které je v rámci našich služeb upozorňujeme. Důležité je pro nás motivovat pozitivně klienty k pravidelnému nákupu drahých kovů, za což je odměňujeme bonusovým kovem již během spoření. Takto jsme systematicky spořícím klientům rozdělili drahé kovy v hodnotě necelých 35 milionů korun.

V následujících letech předpokládáme další dynamický nárůst klientů a investovaných prostředků do zlata a stříbra, neboť český trh s drahými kovy je stále ještě na svém počátku. Aktuálně do těchto komodit investují přibližně pouze 3 % české populace a objem tvoří zhruba 0,2 % z více než 5,5 bilionu korun, které mají lidé v České republice ve finančních produktech. Naším cílem je dostat drahé kovy do každé české domácnosti.

Pavel Ryba

Pavel Ryba

Obchodní ředitel GOLDEN GATE CZ a.s. je jedním ze zakladatelů společnosti. Obchodu se věnuje více než deset let a má rozsáhlé zkušenosti z investičního poradenství. Zlato je podle něj cestou ke svobodě a nezávislosti.



Logo GOLDEN GATE CZ a.s.

GOLDEN GATE CZ a.s.

Společnost GOLDEN GATE CZ a.s. je lídrem na trhu spoření do fyzického zlata a stříbra v Česku. Byla založena s cílem učinit z fyzického zlata a stříbra investici dostupnou široké veřejnosti. Svým klientům nabízí širokou škálu spořicích programů již od 500 Kč měsíčně včetně spoření na důchod, spoření pro děti a spoření k zajištění hypotečního úvěru. Zajišťuje také zpětný odkup kovů a poskytuje komplexní poradenství v této oblasti. K 31. 12. 2016 přesáhla celková výše cílových částek spoření uzavřených klienty společnosti částku 8,2 miliardy Kč. Více informací na www.goldengate.cz.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Výsledky firem - tržby, zisk


Poslední zprávy z rubriky Okénko investora:

Čt 17:28  Elektromobily již nejsou “in”?! Hrozí Tesle další propad? Petr Lajsek (Purple Trading)
Čt 14:00  Live and Work – Životní styl nové generace Michal Brothánek (AVANT IS)
St   9:19  2024 je rokem voleb, co to znamená pro akcie? Mgr. Timur Barotov (BHS)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688