Jiří Zendulka
(Kurzy.cz)
Akcie ve světě  |  30.07.2018 16:10:00, aktualizováno 16:11:26

Také Harley-Davidson začal slyšet na „elektro“ – příští rok nabídne LiveWire

Legendární výrobce motocyklů Harley-Davidson dnes představil svou novou strategii “More Roads to Harley-Davidson”. V roce 2022 se díky ní mají tržby společnosti zvýšit oproti loňsku o 1 miliardu dolarů. Strategie si vyžádá signifikantní kapitálové investice až 275 milionů dolarů. Prostředky hodlá firma najít v úsporách a realokaci financí na dříve oznámené investice. 

Jednoduše řečeno, Harley hodlá rozšířit produktové portfolio ve větším cenovém spektru a zaujmout tak více spotřebitelů. Pokračovat má nejen rozvoj v segmentu „těžkých“ motorek, ale především představení těch lehčích. Harley chce ještě více těžit ze zájmu přicházejícím z Asie, resp. z Indie, která je v oblasti motorek nejrychleji rostoucím trhem na světě. Posílit se má navíc dealerská síť, včetně nových maloobchodních formátů – menších městských obchodů po celém světě. Kromě přiblížení značky k zákazníkům má tím dojít k podpoře produktového portfolia firmy včetně expanze distribuce oblečení.

Nové produkty

Harley představí novou modulární platformu motocyklů v objemové třídě 500 až 1250 ccm.  Nejprve má dojít v roce 2020 v kategorii Adventure Touring k představení typu Pan America 1250. Podle odtajněné fotografie lze říci daleko od klasiky motocyklové značky.

Zdroj: harley-davidson.com

Ve stejném roce si budou zákazníci moci zvolit z modelové řady Streetfighter. Nejmenší s motorem 500 ccm, nejsilnější stroj naopak s motorem 1250 ccm. Na obrázku níže uvedený stroj je osazen motorem o obsahu 975 ccm.

Zdroj: harley-davidson.com

O rok později se má začít vyrábět futuristický model. „Svalový model“, agresivní, zbavený stylingu o obsahu 1250 ccm.

Zdroj: harley-davidson.com

Především pro emerging markets v Asii pak mají být určeny menší stroje o obsahu 250-500 ccm. Tyto nové produkty mají být vyráběny v rámci blíže nespecifikované strategické aliance s místním výrobcem.

roce 2019 má být představen první Harley elektromotocykl LiveWire (viz. první foto níže). První z řady „twist and go“. Další stroje, bez existence spojky, budou do konce roku 2022 následovat. Výrobní portfolio má zahrnovat lehčí a menší stroje. Dostupnější možnosti produktů mají přilákat nové motorkáře s novým způsobem jízdy. Harley v pondělí bohužel nepředstavil žádné bližší technické specifikace motorek. Zvláště u těch „elektro“ by se jistě jednalo o zajímavé a pro zákazníka důležité údaje.

 

Zdroj: harley-davidson.com

Připomenout lze, že Harley vlastně dohání konkurenci, tlačen jistě i tlakem elektrifikace z Asie. V České republice lze již delší dobu koupit elektromotorky a to i v „těžkém“ segmentu. Známa je zejména značka ZERO, kde se cena nejsilnějších strojů s dojezdem k 300 kilometrům pohybuje okolo 500 tisíc korun. Na trhu je k dispozici také retro elektrifikovaný legendární skútr Čezeta 506. Cenou přes 400 tisíc korun je však určen spíše pro fajnšmekry…  

Akcie Harley-Davidson (HOG) v reakci na nové zprávy v pondělí v úvodu obchodování na Wall Street přidávají zhruba procento. V 15:40 hod. aktuálně 44,81 USD (+0,97 %).

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688