Patria (Patria Finance)
Akcie v ČR  |  28.11.2017 17:18:27

Na pražské burze zavládl optimismus, z velkých jmen klesla jenom KB


Po ztrátách v předešlých dnech dnes na pražské burze převládl optimismus. V zeleném pásmu skončily všechny větší emise s výjimkou Komerční banky. Index PX v dnešním závěru vyrostl o 0,38 procenta na 1053,85 bodu.

Nejvíce se na dnešním růstu podílel ČEZ. Energetika přidala 0,41 procenta na 485,00 za akcii a v zisku zůstala třetí seanci za sebou. Na procenta se nejvíce dařilo CETV. Akcie dnes stoupla o 2,64 procenta, nejvíce z pražských blue-chips, a vyhoupla se na šestiměsíční maximum 105,00 .

Z finančních titulů se nejvíce dařilo Monetě, která zpevnila o 0,59 procenta na 77,05 . Rakouská VIG, která ve středu zveřejní výsledky hospodaření za první tři čtvrtletí letošního roku, vyrostla v pražské lince o 0,51 procenta na 629,30 za akcii. Erste Bank stoupla o 0,21 procenta na 925,00 . Černou ovcí tak dnes mezi financemi byla pouze Komerční banka, která ztratila 0,25 procenta na 904,90 za akcii.

Aktivita dnes byla podprůměrná, před závěrečnou aukcí se zobchodovaly akcie v objemu 0,261 miliardy . Průměrný objem obchodů za poslední rok je 0,589 miliardy.

Guvernér ČNB Jiří Rusnok dnes na konferenci ujistil, že centrální banka chce dál pokračovat v normalizaci úrokových sazeb, tedy v jejich navyšování. Tuzemský hospodářský růst je podle něj velmi rychlý a vykazuje známky přehřívání. Rusnok zároveň sdělil, že se ještě nerozhodl, jak bude hlasovat o úrokových sazbách na jednání 21. prosince.

Zpráv z firem dnes bylo poskrovnu. Ředitel jaderné elektrárny Dukovany Štěpanovský podle ČTK uvedl, že ČEZ očekává, že dostane povolení pro další provoz zbývajících dvou bloků této elektrárny od Státního úřadu pro jadernou bezpečnost do konce roku, kdy nynější licence skončí. Pegas Nonwovens oznámil, že na 13. prosince svolává schůzi vlastníků dluhopisů; na programu je rozhodnutí o zamýšleném přesunu sídla do ČR, změna právní formy na akciovou společnost a změna emisních podmínek.

Novinky jsou na tuzemské politické scéně. Andrej Babiš, předseda Hnutí ANO, vítěze říjnových parlamentních voleb, dnes oznámil, že prezident Miloš Zeman potvrdil, že ho jmenuje premiérem. Stát se tak má 6. prosince. Babišův případný menšinový kabinet prý Zeman jmenuje 13. prosince. Důvěru 200členné poslanecké sněmovny pro svoji menšinovou vládu ale Babiš stále zajištěnou nemá, uvedl také předseda ANO po schůzce s prezidentem.

Regionální burzy se v podvečer obchodovaly smíšeně, varšavská burza ztrácela v podvečer zhruba 0,44 procenta a burza v Budapešti 0,46 procenta. Rakouský akciový index ATX rostl o 0,7 procenta.

 

Patria Online je investiční portál s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688