Petr Hanisch (AliaWeb)
Investice  |  27.04.1999 10:05:39

Denní zpravodajství z amerického trhu - úterý 27. dubna 1999

Denní zpravodajství z amerického trhu - úterý 27. dubna 1999

Vývoj trhu v USA
Světové trhy
Firemní zprávy
Portfolia

! Veškeré uváděné hodnoty jsou platné k pondělí 26. dubna 1999, pokud není uvedeno jinak. !

Vývoj trhu v USA:

Silné tituly: biotechnologie, software, Internet, osobní počítače, síťová zařízení.
Slabé tituly: zlato, ropa, farmacie; banky.

Klíčové indexy akciového trhu

Grafy

Technologie pokračovaly tam, kde v pátek skončily - Nasdaq Composite a S&P 500 přepsaly rekordy

    Absence většího počtu zpráv o čtvrtletních výsledcích, vstřebávání rušného dění minulého týdne a také blížící se páteční oznámení prozatímních čísel o HDP Spojených států za první čtvrtletí tohoto roku způsobily, že obchody s blue-chips probíhaly klidně a v relativně úzkém rozpětí. Dow Jones Ind. osciloval ±40 bodů, tedy ±0,37 % a stejně tak S&P 500. V růstu pokračoval IBM. Mírně ztrácely ropné, bankovní a farmaceutické tituly. Objem obchodů na NYSE byl podprůměrný a poměr rostoucích ku klesajícím mírně ve prospěch klesajících - 7:8.
    Zatímco tedy na newyorské burze obchodníci odpočívali, NASDAQ dokázal opět nemožné. K prudkému růstu z druhé poloviny týdne přidal, tažen technologiemi a internetem, dalších 61 bodů. Objem obchodů překročil jednu miliardu kusů a jasně ukázal, kde se poslední dny točí peníze. Poměr rostoucích ku klesajícím byl opět pozitivní: 9:8. Diky technologiím skončil index S&P 500 na novém historickém maximu: 1360 bodů.
    Dow Jones Ind. během dne přidal 28 bodů, tedy +0,27 %, a skončil na 10.718 bodech. Nejvíce bodů přidal do indexu růstem o +5,07 % IBM, dále Procter&Gamble +4,98 %, Eastman Kodak +3,47 %, Hewlett-Packard +2,50 % a Caterpillar +2,06 %. Naopak nejvíce klesal Union Carbide –6,76 % (viz Zprávy), JP Morgan –3,67 % a Boeing –2,31 %.
    Nasdaq Composite poskočil o solidních +2,37 % a skončil na novém historickém maximu 2.652 bodů. Vedoucí technologické tituly bez výjimky dále rostly: Microsoft +2,33 %, Dell +4,22 %, Intel +4,35 %, Cisco +0,21 %, Oracle +4,91 %. Nejsledovanější internetové tituly opět zářily: AOL +9,52 %, AtHome +1,30 %, Yahoo! +2,43 %, Amazon –1,40 %, eBay +4,43 %, Excite +3,97 %, Lycos +2,38 %, Infoseek –3,04 %, CMGI +8,55 % a Priceline +37,22 %.

Světové trhy:

Z firemních zpráv:

  • BancBoston Robertson Stephens doporučuje koupit akcie Lexmark International Group Inc. (LXK): BancBoston Robertson Stephens začal pokrývat akcie tohoto vývojáře, výrobce a dodavatele zobrazovací techniky a souvisejících produktů s doporučením "buy" a cílovým kurzem $150. Jako důvod uvádí BBRS velice kvalitní nákladově-efektivní obchodní model.
  • Lycos Inc. (LCOS) má vlastní rádio: Vyhledávací engine a internetový portál uvedl online interaktivní rozhlasovou síť - Lycos Radio Network. Lycos Radio Network prozatím nabízí hudbu přerušovanou zprávami a speciální reklamou.
  • eBay Inc (EBAY) oznámil čtvrtletní výsledky a akvírování Butterfield & Butterfield: Online aukční dům zveřejnil čistý zisk za první čtvrtletí tohoto roku ve výši $0.05 na akcii, tedy tři centy nad očekáváním. Ve stejném období loňského roku činil zisk $0.01 na akcii. Příjmy vzrostly o 467 % na $34 mil.. eBay Inc. také oznámil akvírování Butterfield & Butterfield, kamenného aukčního domu, který plánoval prvotní emisi akcií (IPO). Místo toho by měl eBay zaplatit za Butterfield & Butterfield $260 mil. v akciích. Obchod se projeví v hospodářských výsledcích eBay ještě letos.
  • Čtvrtletní výsledky Warner-Lambert Co. (WLA) v souladu s očekáváním: Farmaceutická společnost oznámila čistý zisk za první čtvrtletí tohoto roku ve výši $0.45 na akcii, tedy jeden cent nad očekáváním. Ve stejném období loňského roku činil zisk $0.33 na akcii. Prodeje vzrostly o 29 % na $2.9 mld.. Po tomto oznámení Lehman Brothers ponechal svoje doporučení na akcie WLA "buy" a cílový kurz $95, snížil však očekávaný zisk pro účetní rok 2000 z $2.32 na $2.30 na akcii. Jako důvod uvádí nižší prodeje Rezulinu kvůli novým lékům konkurence - Avandia a Actos.
  • Union Carbide Corp. (UK): Výrobce chemikálií a plastů a jeden z komponentů Dow Jones Ind. oznámil čistý zisk za první čtvrtletí tohoto roku ve výši $0.52 na akcii, tedy sedm centů nad očekáváním. Ve stejném období loňského roku činil zisk $1.01 na akcii. Tržby poklesly o 10 % na $1.402 mld..
  • Mobil Corp. (MOB): CSFB snížil svoje doporučení na akcie tohoto ropného koncernu z "buy" na "hold". Jako důvod uvádí poslední růst kurzu akcií MOB, který překonal zbytek odvětví.
  • Global Crossing Ltd. (GBLX): Telekomunikační společnost akvíruje Cable & Wireless' Global Marine business za přibližně $885 mil.
  • E*TRADE Group Inc. (EGRP): Online diskontní broker oznámil, že počet účtů jeho klientů překročil jeden milion.
  • ONSALE Inc. (ONSL): Online aukční společnost podepsala exklusivní marketingovou dohodu s First USA. která zahrnuje společné kreditní karty, reklamu, propagaci a další.

Vývoj portfolií:

Konzervativní portfolio

Růstové portfolio


* Sledované tituly – akcie uvedené v tomto seznamu nejsou akciemi doporučovány k nákupu.

Seznam používaných zkratek:

F : Ford Motor Co; GE : General Electric; MRK : Merck&Co; SPLS : Staples Inc; T : AT&T; AOL : America Online; AMGN : Amgen; CSCO : Cisco Systems; LXK : Lexmark Int’l; MSFT : Microsoft Corp; NOKa : Nokia Corp; YHOO : Yahoo! Inc

YTD – změna kurzu od začátku roku,
EPSčistý zisk na akcii,
PER – poměr ceny akcie a čistého zisku na akcii,
DPSdividenda na akcii

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Investice:

Út 17:29  Naučili se už Češi investovat – seriál ČSNF - 1. díl Lukáš Hrma (ČSNF SICAV, a.s.)
Út 16:48  Akciové trhy: Pražská burza v dubnu rostla, většina ostatních oslabila - Komentář Investiční bankovnictví (Komerční banka)
Út 16:45  Ethereum pod úrovní 3000 USD X-Trade Brokers (XTB)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688