Saxo Bank (home.saxo)
Akcie ve světě  |  21.10.2010 12:33:22

Zpomalení výroby v rozvinutch ekonomikách pokračuje

Témata
Po včerejším silném posunu na akciových trzích, které uzavíraly výrazně na úrovní 1170, očekávejme před tím, než se trhy vydají k úrovni 1200, opětovné testování hladiny 1170.
Celá eurozóna včetně Německa – její největší členské země – může očekávat další zpomalení.

Co se děje?
Evropské akciové trhy pravděpodobně otevřou beze změny, protože k mocnému růstu na americkém trhu, jehož jsme byli svědky včera, došlo z větší části před ukončením evropského obchodování a americké futures změny nezaznamenaly. Hlavním hnacím motorem růstu akciových trhů jsou i nadále hospodářské výsledky firem jako Wells Fargo, United Technologies nebo Boeing, které vykázaly velice silná čísla a také pozitivní výhled pro zbytek roku.
Dnes se také očekává velké množství dat, která by měla ovlivnit dění na trzích, včetně PMI dat z Německa a eurozóny. Ovšem hlavní úlohu budou i nadále většinou sehrávat ohlašované výsledky firem, které akciové trhy ovlivní nejvíce.

Akcie: pohled zblízka
Jakkoli je to nečekané, pokračuje proces zlepšování úvěrového portfolia. Včera to byla společnost Wells Fargo, která oznámila, že snižuje očekávané rezervy na ztrátové úvěry, což podobně jako v předchozím případě Bank of America a JPMorgan překvapivě vyhnalo její zisky nahoru. Boeingu prospěl kvalitní seznam objednávek, který jednoznačně vyrovnal zpoždění dodávek letounu 787 Dreamliner. Boeing teď zažívá období zvyšující se poptávky, a to zejména komerční, protože letecké společnosti opět začínají investovat. Tento výhled do budoucnosti přiměl Boeing zvednout předpověď výnosu na akcii k horní hranici pásma, což je pro globální ekonomiku dobrá zpráva. Také společnost United Technologies překonala všeobecná očekávání směrem vzhůru, a to zejména v důsledku neočekávaně vysokých tržeb z prodeje leteckých motorů. V neposlední řadě překvapila svým růstem společnost eBay, která také zvýšila svoji prognózu pro čtvrté čtvrtletí. Není tedy překvapením, že jsme včera na akciových trzích zažili velice silný nárůst a hospodářské výsledky dokázaly vyrovnat překvapivé zvýšení úrokových sazeb v Číně.
Evropskou výsledkovou sezónu dnes zahajuje Nokia. Kromě toho sledujte zveřejňování hospodářských výsledků významných společností, jako je Caterpillar, Amazon, Eli Lilly, UPS a AT&T v USA.


Christian T. Blaabjerg, Saxo Bank

 Globální online investiční banka

Saxo Bank je globální investiční banka specializující se na online obchodování a investice na mezinárodních finančních trzích. Saxo Bank umožňuje soukromým investorům a institucionálním klientům obchodovat s FX, CFD, cennými papíry, futures, opcemi a dalšími deriváty a poskytuje i profesionální správu portfolia a fondů díky svým online obchodním platformám oceněným řadou různých ocenění.

Více informací na: www.saxobank.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688