Vladimír Urbánek
(Kurzy.cz)
Reality  |  22.07.2010 11:18:41

EKONOMICKÉ STAVBY předjímají konec krize

Společnost Ekonomické stavby (ES), přední výrobce zděných rodinných domůČeské republice, na Slovensku a v Polsku, se vyjádřila ve velmi pozitivním smyslu k současné situaci na trhu s rodinnými domy. V souvislosti s nedávným nárůstem zájmu klientů o stavbu rodinných domů považuje kriziČeské republice za ukončenou. Ukončení krize a narovnání situace do předkrizového období zároveň naznačuje hned několik klíčových ukazatelů.

 

Návrat zákazníků se středním příjmem

Jako velmi markantní ukazatel postupného odeznívání krize chápou Ekonomické stavby návrat středně-příjmových zákazníků. „U skupiny zákazníků s průměrným rodinným příjmem 25.000 jsme zaznamenali 200% meziroční nárůst. Právě tato skupina stavebníků byla krizí nejvíce postižena, a to do té míry, že prakticky přestala existovat. Návrat těchto zákazníků značí návrat důvěry mezi spotřebitele. Spolu s nimi se navrací se i důvěra v budoucnost, která je nutná pro uzavírání dlouhodobých závazků a hypoték. Ve skupině klientů s průměrným rodinným příjmem 35.000 jsme pak zaznamenali 120% nárůst,“ dodává k příznivému obratu situace na trhu s realitami generální ředitel Ekonomických staveb David Mencl.

 

Roste poptávka po velkých domech

Dalším ukazatelem potvrzujícím narovnání ekonomické situace je interní analýza nejčastěji poptávaných typů rodinných domů Ekonomických staveb. Vedle tradičně tradičně úspěšných velkých domů (Ekonomik N14, Viktorie, Petra) se do popředí zájmu zákazníků opět vrátily také malé domy (Katka 3+1, Kristýna 4+1, Uršula 3+1). Právě u menších domů se jejich počet vlivem krize v předchozích letech radikálně snížil. Návrat malých domů do obliby klientů tedy ukazuje na stabilizaci trhu.

 

 

 

Fenomén doby: „Startovní bydlení

Zcela novým fenoménem této doby je poptávka po takzvaném startovním bydlení. Na Ekonomické stavby se v posledních měsících obrací početná skupina mladých lidí, kteří chtějí stavbou rodinného domu vyřešit již své první bydlení. Odpadá tak tradiční mezikrok dřívější doby - nákup bytu do osobního vlastnictví, kdy je byt s odstupem několika let nahrazován kvalitním bydlením v rodinném domě.

 

V návaznosti na tento nový trend připravily Ekonomické stavby program Rostoucí dům, tedy dům, který poroste společně s nároky našich klientů. Jak rodina poroste, bude možno dům postupně dostavovat a zvětšovat o další moduly bez nutnosti dočasného vystěhování obyvatel domu.

 

O společnosti Ekonomické stavby

Ekonomické stavby, přední stavební společnost v oblasti výstavby zděných rodinných domůregionu střední Evropy, se od svého založení v roce 1998 zaměřuje na kvalitu a šíři nabídky, která je svým rozsahem na trhu ojedinělá. Od počátku své existence se Ekonomické stavby specializují výhradně na oblast bydlení a každoročně realizují a předávají svým klientům v České republice přes 400 domů. 

Cílem Ekonomických staveb je zpřístupnit bydlení v rodinném domě co nejširšímu spektru zákazníků, čehož dosahují širokou nabídkou služeb – od individuálního projektu, přes vyřízení stavebního povolení a zajištění financování až po samotnou realizaci – a příznivými cenami. Ekonomické stavby chtějí být spolehlivým a stabilním partnerem pro výstavbu rodinných domů, který vždy nabízí něco navíc.

 

Ekonomické stavby jsou ryze českou společností s dlouholetou tradicí, která klade důraz na kvalitu a maximální efektivitu všech procesů. Ke spolupráci si vybírá silné a stabilní partnery, díky kterým může neustále svou nabídku rozšiřovat a zajistit stavbu domu za příznivou cenu. Společnost je držitelem certifikátu jakosti ISO  9001 již od roku 2003 a certifikátu ochrany životního prostředí ISO14 000 od roku 2007.

 

Více informací na www.ekonomicke-stavby.cz

 

 

Monika Veselá                                                             Kamila Juhaňáková

Fleishman-Hillard                                                         Fleishman-Hillard

                                                     

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688