Josef Stoulil (Capital Partners)
Akcie v ČR  |  09.06.2010 09:19:18

ERSTE, ECM, NWR - Report ČR z 8. 6. + akciový výhled


Také v úterý, třetí seanci v řadě, se domácí trh nacházel v červených číslech. Index PX se přes poledne dokonce držel pod hranicí 1100 bodů, nakonec uzavřel poklesem o -1,01 % na 1103,1 bodech. Nervózní živé obchodování s cenovými výraznými rozdíly předvedly především dvě emise. CETV (-6,95 %) prvotní ztráty utrpělo díky předchozímu závěru na US trzích, další se pak přidaly pro změnu s blížícím se jejich otevřením. Druhou emisí byla ERSTE (-2,38 %) oscilující ve Vídni okolo hranice 25 EUR, když odpoledne příliš titulu nepřidaly informace z Maďarska ohledně bankovní daně. Konkurenční KB (+0,68 %) oscilovala okolo hranice 3500 a odpoledne tak svou vahou nejvíce svým růstem přispívala k nižším ztrátám indexu. V závěrečné aukci svým poskočením k denním ranním maximům obdobně pozitivně zapůsobil ČEZ (+0,68 %). Naopak akcie TELEFÓNICA O2 (-1 %) obchodující se po většinu dne pod hranicí 400 neudržely v aukci pokus získat zpět zmiňovanou hranici a uzavřely tak nejníže za téměř 15měsíců. Třetí seanci v řadě se nedařilo akciím NWR (-2,53 %), které se po 14dnech obchodovaly opět i pod hranicí 210 . V navyšování ztrát pokračovali developeři. Zatímco ORCO (-3,85 %) uzavřelo na více jak ročním minimu, ECM (-6,16 %) dokonce nejníže ve své 3,5leté historii. Likvidita dále poklesla na akciích UNIPETROL (-1,51 %), kterých se ve SPAD zobchodovalo jen za 13 mil. . Celkové objemy obchodů ve SPAD klesly na podprůměrných 1,12 mld. , závěrečná aukce přispěla tentokrát jen 33 mil. .

V polovině týdne je novinkou snížené doporučení z „outperform“ na „market perform“ i cílové ceny z 11 na 7 GBP pro akcie NWR od BMO Capital, když společnost jako důvod uvádí zpomalující se růst v Evropě. Pro titul tedy negativní informace. Proti však může působit naopak zvýšený odhad globálních cen energetického uhlí od Bank of America Merril Lynch. Pro japonský finanční rok 2011 banka zvýšila svůj odhad o 29 % na 110 USD, pro rok 2012 pak o 28 % na 100 USD. Navíc lze očekávat po předchozích poklesech a technice zájem o titul. Dle deníku Parkiet je mezi uchazeči o 83 % podíl v polské společnosti Energa kromě společnosti ČEZ také PGE, GDF Suez, Kulczyk Investments s Goldman Sachs a Slovenské Elekrárně. Polský stát by jména uchazečů měl sdělit oficiálně zřejmě v pátek. Zajímavou informací jistě je, že šéf AAA A.Denny pokračuje v nákupech akcií společnosti. Na přelomu měsíce nakoupil na BCPP celkem 5387 kusů. Z domácích maker je pozitivním překvapením konečný údaj o HDP za 1Q, které oproti původnímu údaji +0,2 % vzrostlo mezikvartálně o +0,5 %, když pozitivně působila zejména výroba dopravních prostředků. Dnes se dočkáme dalšího výrazného poklesu akcií CETV, které na trhu v USA díky silnému dolaru pokračovaly v cestě na jih, když prorazily technické hranice na úrovni cca 22 USD. Na „hraně“ se včera udržely akcie ERSTE, můžeme doufat, že včerejší závěr trhů v zámoří titulu pomůže odrazit se výše. Korekci předchozích poklesů by mohly zaznamenat i další tituly.

Jiří Zendulka

CAPITAL PARTNERS a.s.

Tento report včetně grafu naleznete na www.stockmarket.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Akcie v ČR:

St 15:02  Milionové tzv. insider transakce na akciích KOFOLA Jiří Zendulka (Kurzy.cz)
Út 16:44  ČEZ: Absence odvodů z nadměrných tržeb, návrh dividendy - Odhady výsledků Investiční bankovnictví (Komerční banka)
Út 11:27  ČEZ: Rozhovor s organizátorem skupiny akcionářů Research (Česká spořitelna)

Přečtěte si také:

14.12.2010ERSTE, KB - Report ČR z 13.12. + akciový výhled Josef Stoulil (Capital Partners)
07.10.2010ERSTE, NWR - Report ČR z 6. 10. + akciový výhled Josef Stoulil (Capital Partners)
27.08.2010NWR, ČEZ, ECM - Report ČR z 26. 8. + akciový výhled Josef Stoulil (Capital Partners)
26.08.2010NWR, ECM, PEGAS, AAA - Report ČR z 25. 8. + akciový výhled Josef Stoulil (Capital Partners)



Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688