TNBiz (TN.cz)
Politika a události  |  25.01.2010 11:01:02

Svoboda: Kdyby byl Bém tak špatný horolezec jako je primátor, ztratí se i v Beskydech

Mediafax

PRAHA (MEDIAFAX) - Kdyby byl pražský primátor Pavel Bém (ODS) tak špatný horolezec, jako je primátor, tak se ztratí i v Beskydech. Bém by měl proto na své místo v čele pražské radnice rezignovat, v pondělí to novinářům oznámil předseda KDU-ČSL Cyril Svoboda.

"Pavel Bém není dlouhodobě způsobilý vést magistrát a Prahu," prohlásil Svoboda. Podle šéfa lidovců to dokázaly nejen kauzy Opencard, ale například kauzy Veolia, smlouvy s Inchebou kvůli výstavišti v Holešovicích nebo pronájem paláce Škoda.

"Kdyby byl Bém tak špatný horolezec, jako je primátor, tak se ztratí i v Beskydech," řekl Svoboda s tím, že Bémův výkřik, že Svoboda je lhář, je podle šéfa lidovců pouze zoufalým činem.

Předseda lidovců se pozastavil nad několika kauzami. Poukázal například na pronájem pražského výstaviště v Holešovicích společnosti Incheba Praha. Podivné mu přijde, že Praha v roce 2003 prodloužila nájem výstaviště z 20 na 60 let a zároveň snížila nájem z 60 milionů ročně na deset milionů. Praha tímto krokem přišla o přibližně tři miliardy korun, tvrdí Svoboda.

Připomněl také případ paláce Škoda, kde hlavní město za pronájem zaplatí více, než by ho stála celá budova. "Jedná se o trojnásobnou ztrátu, to výběrové řízení navíc bylo šito někomu na míru," vysvětlil šéf lidovců s tím, že nájemní smlouva vyjde město na více než čtyři miliardy korun, zatímco developer dal za budovu i s opravami jednu miliardu a 200 milionů.

Lidovcům se nelíbí ani kauza Veolia, kde se radnice hlavního města vzdala při privatizaci Pražských vodovodů a kanalizací svého podílu a uzavřela nevýhodné smlouvy. "Já neříkám, že Pavel Bém porušil zákony, ale hospodaří velice divně. My samozřejmě můžeme všechna svá vyjádření podložit," uzavřel Svoboda.

Je divné, že všude, kde hospodaří Bém, vydělává nikdo jiný a nejedná se o ojedinělé případy, poukazuje Svoboda na podivné praktiky na pražském magistrátu. "To je dostatečný důvod, aby Bém odstoupil," prohlásil Svoboda s tím, že Bém by tímto korkem prospěl nejen sobě, ale především Pražanům.

(Ke zprávě vydává agentura Mediafax foto.)

Petr Vlasák, Filip Nachtmann, vlasak@mediafax.cz

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688