Dan Karpíšek (Komerční banka)
Akcie v ČR  |  06.03.2001 11:00:00

Akcie: Akcie na pražské burze začaly nový týden výrazným růstem, když index PX-D..

Ranní zpráva Komerční banky

Datum : 6.3.2001

Komentář k trhům



       Akcie na pražské burze začaly nový týden výrazným růstem, když index PX-D posílil o 2,3% na 1295,7 bodu. Hlavně poptávka po akciích telekomunikačních společností v závěru obchodování oživila jinak velmi klidné obchodování. Objemy obchodů dosáhly velmi nízké úrovně 291,2m a většinu z nich tvořily právě telekomunikační tituly. Akcie Českého Telecomu si připsaly největší procentní přírůstky ve výši 4,2% na 430,6. České radiokomunikace vzrostly o 4,0% na 1109. Dařilo se i Komerční bance a ČEZu, které vzrostly o 1,6% respektive o 1,1%. Naopak, ztrácely defensivní tituly Unipetrol a Česká spořčitelna. Unipetrol poklesl o 0,4% na 65,2 a Česká spořitelna oslabila o 0,7% na 243.

       Trh i dnes postrádá důležité domácí informace, což implikuje, že rozhodující bude opět vývoj na zahraničních trzích.

      

Komentář k zahraničním trhům



       Americké akciové indexy včera posilovaly taženy růstem technologických akcií. Investoři tak reagovaly na doporučení významných brokerských společností, které klientům doporučily zvýšit expozici v technologickém sektoru. Index Nasdaq posílil o 1,2% na 2142,9 bodu a DJIA vzrostl o 0,9% na 10562,3 bodu. Dařilo se hlavním společnostem ze sektoru jako je Cisco Systems, Intel, Microsoft a JDS Uniphase. Naopak, ztrácely menší výrobci počítačových čipů, které varovaly před zhoršením svého hospodaření. Nedařilo se ani tradičním společnostem, které tak limitovaly růst indexu DJIA. Oslabovaly akcie Coca-Coly, které oznámila odstoupení generálního ředitele. Ztrácely i SBC Communications, Merck&Co a Johnson & Johnson. Dnes bude zveřejněna revize některých makroekonomických údajů, které by neměly mít výraznější dopad na trh. Dosavadní vývoj futures indikuje pokračování včerejšího růstu. Sledovány budou informace od podniků.

       Německé akciové indexy ve včera pohybovaly smíšeně. Zatímco index Dax posílil o 0,9% na 6216,4 bodu technologický Nemax 50 o stejné procento poklesl na hodnotu 1876,8 bodu. Index Dax posiloval tažen technologickými tituly. Dařilo se SAP podpořené zprávami, že společnost očekává výrazné zlepšení hospodaření v tomto roce. Dařilo se i společnostem Siemens, Infineon a Lufthansa. Naopak ztrácely akcie Fresenius a Bayer před oznámením výsledků hospodaření za loňský rok. Oslabovaly i akcie společnosti Metro v reakci na snížení investičního doporučení. Dnes se očekává, že akcie v Německu budou posilovat, taženy růstem akcií společnost Fresenius.

      

Komentář ke společnostem



       Komerční banka

      

      
Všeobecná zdravotní pojišťovna (VZP) bude do 5. dubna přijímat nabídky od bank na poskytování finančních služeb od června. Tyto služby v současné době zajišťují ČSOB a GE Capital Bank, což však neznamená že jejich smlouvy zaniknou. Transakce VZP dosahují ročně 80mld což jí činí velmi důležitým klientem. Komerční banka řekla, že se zúčastní tendru.



      Tyto zprávy pro vás vytváří Trading Komerční banky a.s.
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688