Školství  |  07.04.2000 13:16:42

Internet je obchodní příležitostí pro všechny

 

Ve Zlíně proběhla pod záštitou Fakulty managementu a ekonomiky (FaME) v rámci akce Březen měsíc internetu konference v Akademickém centru zlínských fakult. Tématem byl internet a konkurenceschopnost podniku. Své příspěvky přednesli kromě zástupců fakult odborníci z předních firem zabývající se problematikou internetu v ČR.

Konference přilákala mnoho lidí z řad odborné veřejnosti i hojný počet studentů zlínských fakult. "Internet vládne světem a bude rozhodovat o vývoji společnosti, proto je důležité abychom ho vnímali a pracovali s ním, jinak nemůžeme uspět ve světovém měřítku," zahájil konferenci děkan FaME František Trnka.

Největší pozornost z přednášejících si získal Richard Markuzy z firmy Hewlett Packard, který hovořil o budoucnosti internetu. Zdůraznil, že lidé budou efektivnější ve své práci, protože si potřebné informace na internetu sami najdou, nehledě na to, že jim ušetří čas a hlavně peníze. Budoucí vizi vidí Markuzy ve vzetí internetu odborníkům a dání ho lidem, kteří ho pochopí jako obchodní příležitost. V budoucnosti prý nebude nutno učit se obsluhu počítače, ale bude možno se na internet připojit i z jiných zařízení například digitálním fotoaparátem či malým scanerem.

Markuzy předpokládá, že elektronické služby budou na internetu pracovat za nás. Uživateli bude stačit přihlásit se na stránku electronic brooker, zadat pouze požadavek a omezující kritéria toho, co chce na internetu vyhledat. "Software této stránky sám zpracuje požadavek, vyšle ho na internet, ozvou se mu firmy, které požadavek splňují, on výsledky zpracuje a uživateli zašle výpis přesně toho co chtěl," řekl Markuzy. Podle světových průzkumů je mobilní telefon jedna z věcí, které mají lidé nejčastěji u sebe, tudíž je ideálním zařízením pro komunikaci s internetem. Uživatelé mobilního telefonu z něj budou moci dělat například bankovní transakce, které budou trvat pouze jednu minutu.

Jinými tématy konference byla demografie českého internetu, jeho rozvoj v českých podnicích, prodej na internetu, efektivnost internetových aplikací a další. Letošní druhý ročník zakončila panelová diskuse přítomných, kteří se shodli na tom, že internet není hrozbou, ale příležitostí pro všechny.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688