Školství  |  07.04.2000 13:13:15

O studium na zlínské technice se zajímá patnáct set uchazečů

 

Předpoklady, že díky slabým maturitním ročníkům bude letos minimum uchazečů o studium na vysokých školách, se ve Zlíně nepotvrdily. Po celkovém sčítání je letos do prvních ročníků na Fakultu technologickou podáno 313 přihlášek, na Fakultu managementu a ekonomiky pak 1207.

Jak nám sdělil proděkan Fakulty technologické Roman Prokop, zájem o studium marketingových komunikací na IRTMK je téměř stejný, jako v minulém roce. Přihlášených je o sto procent více, než bude možno přijmout do prvních ročníků. V bakalářských studijních programech převyšuje počet přihlášek kapacitu o třicet procent. Naopak obor Technologická zařízení není ještě naplněn podle představ vedení fakulty, proto mají uchazeči o tento obor možnost podat přihlášku ještě do konce dubna.

Neuspokojivý je stav přihlášek na studijní programy magisterské, kde ještě počet přihlášených nedosahuje ani počtu přijímaných. Proto se vedení Fakulty technologické rozhodlo termín podání přihlášek prodloužit do 30. dubna. Zájemci se mohou přihlásit do jednoho z dvou magisterských studijních programů Chemie a technologie materiálů a Chemické a procesní inženýrství.

Proděkan FT Roman Prokop zdůvodnil posun termínu podání přihlášek do magisterských programů tím, že je nutné vybírat z co nejširšího pole uchazečů. Aby byl výběr kvalitní, počet podaných přihlášek by podle něj měl být alespoň dvojnásobný. Zdůraznil, že fakulta přijímá i bez přijímacího řízení, pravidla jsou vyvěšena na úřední desce.

Mezi přihlášenými jsou i starší zájemci o studium, jedním z nejstarších je muž ročníku 1968.

Na Fakultu managementu a ekonomiky si letos podalo přihlášku celkem 1207 lidí, což je pouze o čtyři sta méně než loni. Do prvních ročníků bude přijato dvě stě studentů. O studium na FaME mají zájem i uchazeči ze zahraničí. Jak nám sdělila mluvčí fakulty Jana Michlová, největší zájem o studium mají studenti ze Slovenska. Letos se přihlásil i jeden student z Mongolska, Libérie a jedna uchazečka je z Ruska. Podmínky studia jsou pro cizince stejné, nic nehradí, pokud studují v českém jazyce.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688